Οι επιλογές απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας δεν κρατούν απλώς τους εργαζομένους ευχαριστημένους, αλλά βοηθούν επίσης στην προσέλκυση και διατήρηση γυναικείων ταλέντων, σύμφωνα με την Stellantis.
Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και ο διευθυντής μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας Xavier Chereau, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι η πολιτική εργασίας της εταιρείας από το σπίτι βοήθησε την αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύσει τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις της, ιδιαίτερα στην κορυφή.
Σε κορυφαίες θέσεις
Από τον Δεκέμβριο, οι γυναίκες κατείχαν το 27% των ηγετικών θέσεων στη Stellantis, από 24% ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ελπίζει να έχει γυναίκες στο 30% των ηγετικών της θέσεων μέχρι το 2025. Τέσσερις από τις 14 μάρκες αυτοκινήτων της διευθύνονται από γυναίκες διευθύνοντες συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων των Peugeot και Chrysler.
Αλλού, οι εταιρείες χάνουν γυναίκες ανώτερου επιπέδου λόγω εξουθένωσης και επιβάρυνσης για τη φροντίδα των παιδιών. Πρόσφατες παραιτήσεις υψηλού προφίλ περιλαμβάνουν τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του YouTube Susan Wojcicki και τη Διευθύντρια Επιχειρήσεων της Meta Platforms Marne Levine.
Ο Chereau δήλωσε ότι η ισότητα των φύλων είναι «πυλώνας της πολιτικής μας για το ανθρώπινο δυναμικό». Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, υπέγραψε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων.
Mόνιμη απομακρυσμένη εργασία
Η Stellantis ανέφερε τον Οκτώβριο ότι η πολιτική της για εργασία από το σπίτι, η οποία επιτρέπει σε όσους δεν εργάζονται απευθείας σε αυτοκίνητα ή άλλα προϊόντα να εργάζονται εξ αποστάσεως το 70% του χρόνου, έχει γίνει μόνιμη, παρόλο που πολλές άλλες εταιρείες απαιτούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφεία μετά το τέλος των lockdown.
Εκείνη την περίοδο, ο Chereau είχε πει ότι η στροφή στην απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν «μια καταπληκτική ευκαιρία για να απλοποιηθούν οι λειτουργίες, να εργαστεί κανείς διαφορετικά και να επανεξετάσει τις σχέσεις με τους άλλους». Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tavares, εργάζεται από το σπίτι του στην Πορτογαλία περίπου μία εβδομάδα το μήνα.
Οι έρευνες έχουν δείξει σταθερά ότι οι γυναίκες, που συχνά αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες στο σπίτι, προτιμούν την εξ αποστάσεως εργασία.
Οι εταιρείες έχουν διχαστεί ως προς την προσέγγισή τους στην εξ αποστάσεως εργασία από την πανδημία. Ορισμένες έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους, ενώ άλλες πιέζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία τους με πλήρη ή μερική απασχόληση.
Latest News
Economist: Θα καταφέρει η Lego να παραμείνει η πιο «κουλ» εταιρεία παιχνιδιών;
Δύο είναι οι μεγάλες προκλήσεις της Lego, σύμφωνα με τον Economist: να συνεχίσει με τον ίδιο επιτυχημένο ρυθμό και να γίνει πιο πράσινη
Η οικονομία πολέμου επιβραδύνει το εμπόριο με την Κίνα
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον σιδηρόδρομο είναι ενδεικτική των πιέσεων που υφίσταται η Ρωσία
Η Διώρυγα του Παναμά νέο γεωπολιτικό, οικονομικό κι εμπορικό μέτωπο
Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι δεν θα αφήσει να πέσει η Διώρυγα του Παναμά σε «λάθος χέρια», αναφερόμενος στη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή της Κίνας
Εκτός ελέγχου το δημόσιο χρέος της Γαλλίας
Τριπλασιάστηκε την τελευταία 20ετία, αυξήθηκε κατά 1 τρισ. ευρώ την τελευταία 10ετία και έφθασε το 113,7% του ΑΕΠ
Κοντά στα 4 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Apple
Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης θα φέρει στην Apple νέο κύκλο αύξησης των πωλήσεων για συσκευές iPhone
Η Gen Z διψάει για Guinness - Ξεμένει από αποθέματα η ιρλανδική μπίρα;
Είναι πραγματικές οι ανησυχίες για την εξάντληση της Guinness στη Βρετανία ή αποτελούν ένα κόλπο μάρκετινγκ;
Οι Βρετανοί ξοδεύουν περισσότερα αυτά τα Χριστουγεννα
Τα πολυκαταστήματα στη Βρετανία σημειώνουν αύξηση των πωλήσεων κατά σχεδόν 7%, ενώ η Visa αναφέρει ότι οι διαδικτυακές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 6,1%
Γιατί αλλάζει μάρκα παγωτού o Βασιλιάς Κάρολος ;
Εντάλματα σε περισσότερες απο 300 εταιρείες χορήγησε ο Βρετανός βασιλιάς, συνεχίζοντας την παράδοση των προμηθευτών του βασιλικού οίκου
ΕΚΤ: Έρχονται πρόστιμα για τις «απείθαρχες» τράπεζες- Τι σχεδιάζει η κεντρική τράπεζα
Η ΕΚΤ από το 2014 έχει ανακοινώσει κατά μέσο όρο περισσότερα από 5.000 εποπτικά μέτρα ετησίως
DW: «Ηγεμών» ή «ασθενής» η Γερμανία στην Ευρώπη;
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Γερμανία, άλλοτε «ατμομηχανή της οικονομίας» στην ΕΕ. Ωστόσο δεν χάνει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη, σημειώνει η DW