![Τέμπη: «Κάποιοι αποφασίζουν για τις τύχες των παιδιών όλου του κόσμου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/EEV6_050323_TEMPH-15.jpg)
Βαθιά η οδύνη των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και ακόμα αναρωτιούνται γιατί έφυγαν τόσο άδικα.
Ένας από αυτούς είναι και ο πατέρας του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, Δημήτρη Μασσαλή, που όπως λέει ήταν ο ορισμός του επαγγελματία και σεβόταν τους επιβάτες.
«Κάποιοι αποφασίζουν για τις τύχες των παιδιών όλου του κόσμου, για να μην πληρώσουν αυτά που πρέπει, για να δουλεύουν χωρίς να κινδυνεύουν, για να πηγαίνουν στις δουλειές τους χωρίς να σκοτώνονται και για να πηγαίνουν να σπουδάσουν και να γυρνούν σπίτι τους» συγκλονίζει ο πατέρας του 32χρονου μηχανοδηγού, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
«Μας έλεγε ότι υπάρχουν προβλήματα…»
«Μας έλεγε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά έστω και με κάποιες καθυστερήσεις τα δρομολόγια γίνονταν. Ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα βάλει κάποιος εγκληματίας δύο τρένα να χτυπήσει το ένα το άλλο. Ποιος μπορούσε να το φανταστεί, ποιος ανθρώπινος νους θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό» διερωτάται.
Ο πατέρας του αδικοχαμένου μηχανοδηγού δήλωσε ότι μίλησαν δύο φορές πριν πιάσει βάρδια και την ώρα που έπιανε, στις 21:30 δηλαδή, αλλά και στις 22:30 όταν και τους πήρε τηλέφωνο ο ίδιος.
Μίλησαν για τη μέρα του και όχι για τα υπηρεσιακά, καθώς η δουλειά ήταν ρουτίνα. «Δε συνήθιζε να μας λέει κάτι και την προηγούμενη μέρα μού είχε πει ότι υπήρχε 2,5 ώρες καθυστέρηση. Ήταν μία καθημερινότητα η ταλαιπωρία και η αργοπορία των συρμών και ήταν πραγματικότητα. Τα παιδιά, που δούλευαν, το είχαν αποδεχθεί και πίστευαν ότι με τον καιρό θα διορθωθεί. Ποιος να το περίμενε ότι τα παιδιά θα σκοτωθούν, αλλά και όλα τα παιδιά της Ελλάδας» ξαναλέει φανερά συντετριμμένος.
«Ήταν τόσο επαγγελματίας, που την προηγούμενη ημέρα τρώγαμε μαζί και του λέω, Δημητράκο εγώ θα πιω μία μπύρα, είσαι και εσύ να πιεις μία. Μου λέει, Μπαμπά, κοκα κόλα θέλω, γιατί αύριο το βράδυ έχω δρομολόγιο» περιγράφει ο τραγικός πατέρας
«Μακάρι τα παιδιά μας να είναι τα τελευταία που πλήρωσαν το τίμημα»
«Η λέξη κουράγιο είναι μικρή, το μόνο που θέλω να πω είναι μακάρι τα παιδιά μας να είναι τα τελευταία που πλήρωσαν το τίμημα αυτό για την αμέλεια κάποιων» καταλήγει στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων στα Τέμπη.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_peiraias2-600x352.png)
Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»
![Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-22-600x361.jpg)
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
![Σεισμοί Σαντορίνη: Αλλεπάλληλες δονήσεις με φθίνουσα ένταση μετά τα 5 Ρίχτερ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη - Τι λένε Παπαζάχος και Καραστάθης
Το φαινόμενο παρακολουθούν στενά οι επιστήμονες στη Σαντορίνη
![Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ο κόσμος του TikTok](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tiktok9-2-600x393.jpg)
Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ο κόσμος του TikTok
Η πολιτική διαδικασία φαίνεται πως διυλίζεται και μεταμορφώνεται μέσω των λογαριασμών που οι νέοι διατηρούν στο TikTok
![Καιρός: Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/krio-600x363-1.jpg)
Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές
Χαμηλή θα παραμείνει η θερμοκρασία και την Δευτέρα, ενώ σε λίγες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
![Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μακρόν στη σκιά των πυραύλων Meteor](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mitsotakis-makron-episkepsi-600x337.jpg)
Μητσοτάκης: Το ταξίδι στο Παρίσι, η συνάντηση με τον Mακρόν και οι πύραυλοι Meteor
Η μετάβαση στο Παρίσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σκιά των παζαριών για την πώληση των πυραύλων Meteor. ‘Ακυρο για συνάντηση με Μελόνι.
![Νέα ισχυρή δόνηση μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-03T091846Z_527357669_RC2VIG9S7Z9U_RTRMADP_5_GREECE-QUAKE-SANTORINI_med-600x400.jpg)
Νέα ισχυρή δόνηση μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού
Ιδιαίτερα αισθητή έγινε σε Σαντορίνη και Αμοργό η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις 21.00, σε θαλάσσια περιοχή, 21 χλμ. ΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού
![Σαντορίνη: Τι δείχνουν οι μετρήσεις στο υπέδαφος της περιοχής](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
Τι δείχνουν οι μετρήσεις στο υπέδαφος της Σαντορίνης
Η Σαντορίνη στο επίκεντρο των ερευνών. Δορυφορικές παρατηρήσεις GNSS σε περίπου 20 τριγωνομετρικά σημεία.