Τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στα πιθανά αντανακλαστικά των επενδυτών, από τη διαφαινόμενη αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό.
Στα χέρια μας έχουμε κάποιες φήμες, μόνο, για δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται (!) εξαιτίας πολύ άσχημης εικόνας στα ποσοστά των κομμάτων.
Λες και ο καλλιεργημένος Έλληνας ψηφοφόρος περίμενε ένα τέτοιο θλιβερό γεγονός για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Τέλος πάντων, η δευτεριάτικη καταιγίδα ήταν ένα πολύ καλό δείγμα του πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα, καθώς η ανεπανάληπτη άνοδος των 11 συνεχόμενων εβδομάδων και το +30% του ΓΔ στο εξάμηνο ήρθαν ξεκάθαρα από την προεξόφληση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας. Η οποία ανάκτηση, προϋπέθετε το -επίσης προεξοφλημένο- καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα.
Τεχνικά, το επιβεβαιωμένο επίπεδο των 1060 μονάδων (χαμηλό Δευτέρας) είναι ο άξονας περιστροφής μας, καθώς η εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση επιβεβαίωσε την αξία του για την επιθετική συνέχιση της ανόδου. Ή όχι, πλέον, καθώς τα δεδομένα δεν είναι ίδια.
Προς το παρόν, η έλλειψη κατευθυντικότητας είναι εμφανέστατη, αναμένοντας κάποιο καθαρότερο σημάδι.
Η κακή εικόνα στις τράπεζες συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν για την ύπαρξη ανοδικότητας. Είναι εξάλλου φυσιολογικό να διορθώσουν, έστω και βαθύτερα, μετά από τόσο ισχυρή κίνηση.
Δάφνες στην ΕΠΣΙΛ που σημείωσε επάξια και νέα ιστορικά υψηλά, άκρως δικαιολογημένο και από πλευράς χρηματοοικονομικών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου.
Η ΜΠΕΛΑ, επίσης, τον χαβά της, και κόντρα στη ..γκρίνια του τιμονιέρη της, βλέπει ιστορικά υψηλά, από τις μόνες στον 25άρη (βλ. ΜΥΤΙΛ).