Στο νέο επεισόδιο του podcast ΒΑΒΕΛ ένας από τους πιο έμπειρους οικονομολόγους ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικής ανάλυσης της τράπεζας Πειραιώς, Ηλίας Λεκκός, αναλύει το πρόβλημα της κακοδιαχείρισης των δημοσίων οργανισμών τύπου ΟΣΕ, στους οποίους εν πολλοίς οφείλεται και η χρεοκοπία του Κράτους το 2010.
Μιλάει για το πώς η διασύνδεση του σιδηροδρόμου με τα λιμάνια θα μπορούσε να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο.
Αξιολογεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την πανδημία και μετά, με την εκμετάλλευση των άφθονων κεφαλαίων από την Ευρώπη, αλλά εκφράζει και τον προβληματισμό του για την επίπτωση στην οικονομία από την μεγάλη αύξηση των επιτοκίων.
To podcast Βαβέλ από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο είναι μία παραγωγή της Alter Ego Media.
Στείλτε μας τις δικές σας ερωτήσεις στο vavelpodcast@ot.gr.
Κάνε εγγραφή στο Podcast ΒΑΒΕΛ στο Spotify , Apple Podcasts και Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς πρώτος τα νέα επεισόδια!
Latest News
Β. Κανελλόπουλος: Το γραφειοκρατικό stop στην κάλυψη των 300.000 κενών θέσεων εργασίας
7 μήνες για μετάκληση στην Ελλάδα, 4 στην Ιταλία, 3 εβδομάδες στην Μ. Βρετανία – Το αλαλούμ με τις διακρατικές συμφωνίες – Τα κόστη, οι διαδικασίες
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Τ. Γαϊτάνης: Πώς θα εισπράξουν οι επιχειρήσεις την φοροαπαλλαγή έως 300% για έρευνα και καινοτομία
Πότε ανοίγουν οι χρηματοδοτήσεις των startup από τους δικαιούχους της Golden Visa – Οι αδύναμες επιδόσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε έρευνα
Χρήστος Ιωάννου: ΑΕΠ, κούτσουρα και τσιπάκια υπολογιστών
Στο PODCAST Sound of Economics του ΟΤ φιλοξενείται o οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων Χρήστος Ιωάννου. Tί παράγει και τί δεν παράγει η ελληνική οικονομία. Πώς τα κούτσουρα θα γίνουν τσιπάκια υπολογιστών. Η συμβολή στα εισοδήματα.
Κ. Χατζημηνάς: Πώς μπορούν να αυξηθούν άμεσα οι μισθοί έως 1.000 € μέσω της επανεκπαίδευσης
Μείωση των φόρων σε όσους επενδύουν – Φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα για πιστοποιημένες καταρτίσεις – Μείωση του χρόνου απόσβεσης μιας επένδυσης