Επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση ζητά η Intel, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής τσιπ στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στο Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε ήδη συνάψει συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου στο Μαγδεμβούργο, ύψους 6,8 δισ. ευρώ σε κρατικές επιδοτήσεις, με την επιφύλαξη έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, ανέβαλε την έναρξη της κατασκευής του έργου στα τέλη του περασμένου έτους λόγω οικονομικών αντιξοοτήτων και τώρα αναζητά μεγαλύτερη βοήθεια, είπαν οι άνθρωποι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασταθείς και ο πληθωρισμός έχει εκτοξεύσει το κόστος κατασκευής στα ύψη.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις του με την Intel, αλλά επεσήμανε τον στόχο της ΕΕ να παράγει το 20% των ημιαγωγών παγκοσμίως έως το 2030.

Intel: Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών…. κόβει τους μισθoύς υπαλλήλων και στελεχών

Παγκόσμιες διαταραχές

«Οι διαταραχές στην παγκόσμια οικονομία έχουν οδηγήσει σε αυξημένο κόστος, από τα υλικά κατασκευής μέχρι την ενέργεια», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Intel με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. «Εκτιμούμε τον εποικοδομητικό διάλογο με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε το χάσμα κόστους που υπάρχει με την κατασκευή σε άλλες τοποθεσίες και να κάνουμε αυτό το έργο παγκοσμίως ανταγωνιστικό».

Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Pat Gelsinger, η Intel έχει ξεκινήσει μια μαζική ανάπτυξη νέας παραγωγής με στόχο την ανάκτηση της ηγετικής θέσης στον κλάδο των ημιαγωγών και την εξισορρόπηση της συγκέντρωσης της παραγωγής στην Ανατολική Ασία.

Το έργο της στη Γερμανία αντιμετωπίζει καθυστερήσεις, καθώς οι ΗΠΑ πιέζουν άλλα κράτη να βοηθήσουν, ώστε να εμποδιστεί η ανάπτυξη των ικανοτήτων της Κίνας στην κατασκευή τσιπ. Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ένα σχέδιο, που ονομάζεται EU Chips Act, για να διαθέσει 43 δισεκατομμύρια ευρώ στη βιομηχανία ημιαγωγών. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ δημοσιοποίησαν επίσης ένα σχέδιο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επιδότηση της δικής τους εγχώριας παραγωγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Sparkle: Ανίχνευση σεισμικών δονήσεων με χρήση υποβρυχίων καλωδίων
Τεχνολογία |

Χρήση υποβρυχίων καλωδίων για την ανίχνευση σεισμικών δονήσεων

Μετά το MoU μεταξύ του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας και της Sparkle, τα υποβρύχια καλώδια της TIM θα χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση σεισμών και παλιρροϊκών κυμάτων στη Μεσόγειο