Ένα ακόμη «έκτακτο» γεγονός καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δέχεται τις ισχυρές τραπεζικές πιέσεις που προκαλούν οι φόβοι ενός συστημικού κινδύνου στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,48% στις 1.067,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρές τραπεζικές πιέσεις

Οι φόβοι για την υγεία του τραπεζικού συστήματος στις ΗΠΑ, ελέω των προβλημάτων της Silicon Valley Bank, έχει πυροδοτήσει ένα πρωτοφανές sell off σε όλες τις αγορές σήμερα, με το ΧΑ να μην μπορεί σαφώς να ξεφύγει από τον κλοιό του risk off. Και στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό να σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν το 3%.

Στο κενό η αντίδραση

Έτσι, η διαφαινόμενη αντίδραση που υπήρξε στη χθεσινή συνεδρίαση πέφτει στο κενό, για ακόμη μία φορά από εξωγενή καταλύτη, με την αγορά να προσπαθεί πλέον να μείνει πάνω από τη στήριξη των 1.060 μονάδων, η απώλεια της οποίας θα δώσει ένα ακόμη κύμα πωλήσεων. Το εάν θα την κρατήσει είναι πλέον το ζητούμενο, δεδομένης και της αύξησης του πολιτικού ρίσκου που υπάρχει και εντός της χώρας, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και σήμερα.

Σε επίπεδο τίτλων, οι απώλειες σε Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank ξεπερνούν το 3%, ενώ ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι Eurobank, Quest, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Autohellas, Λάμδα, Coca Cola, Jumbo, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ. Οι Τιτάν, ΟΤΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ προσπαθούν να ελέγξουν τις πιέσεις τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών