
Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει η προετοιμασία του προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2024, όπως διαβεβαιώνει σήμερα Παρασκευή η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Στην ανακοίνωση αυτή προέβησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αφού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν παρουσίασε ως όφειλε την περασμένη Τετάρτη το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, καθώς υπήρξαν διαφορές μεταξύ των κομμάτων της τριμερούς κυβέρνησης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών (FDP), ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) και ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) τόνισαν σήμερα Παρασκευή ότι η αναβολή του προϋπολογισμού δεν πρέπει να παρερμηνευθεί.
Γερμανία: Το ενεργειακό στοίχημα του 1 τρισ. δολαρίων
Όπως προαναφέρθηκε, ο Λίντνερ επρόκειτο να αποκαλύψει το προσχέδιο την περασμένη Τετάρτη, όπως και να περιγράψει τον οικονομικό προγραμματισμό έως το 2027. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φλόριαν Τόνκαρ ανέφερε στο Reuters ότι τα αιτήματα για υψηλές δαπάνες είναι πάρα πολλά
«Τα τελευταία χρόνια, η ανακοίνωση των προϋπολογισμών έχει αναβληθεί περισσότερες από μία φορές, ακόμη και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών», επισήμανε ο Όλαφ Σολτς από το Μόναχο, προσθέτοντας ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί από τη Bundestag το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος από το Βερολίνο τόνισε ότι η αναβολή της παρουσίασης δεν είναι μεγάλο θέμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι από το δικό του υπουργείο δεν υπάρχει καμία απαίτηση για περαιτέρω ενημέρωση.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο περιορισμός για το δημόσιο χρέος έχει ανασταλεί για τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία. Η νέα αυτή κατάσταση, έκανε τα προγράμματα με υψηλές επιδοτήσεις και κοινωνικές παροχές κανόνα. «Προσπαθούμε να επιλύσουμε το θέμα αυτό όλοι μαζί υπό άλλες συνθήκες», σημείωσε.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε επίπεδο κυβέρνησης και ο προϋπολογισμός δεν κινδυνεύει. Η κατάθεση του τελικού σχεδίου του κυβερνητικού προϋπολογισμού έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου, ωστόσο δεν υφίσταται κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παρουσιάζονται τα προσχέδια του.


Latest News

«Δελτίο παραχωρήσεων» από την ΕΕ για να αποφύγει τους αμερικανικούς δασμούς
Οι Βρυξέλλες αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 2 Απριλίου

Μεγάλες διαφορές στο κόστος εργασίας στην ΕΕ - Η θέση της Ελλάδας
Μικρές αυξήσεις για το 2024 δείχνει η έρευνα της Eurostat- Ποιοι είναι οι πρώτοι και οι τελευταίοι στην ΕΕ

Η Amazon επενδύει στα εκπτωτικά events - Η ανατροπή με την Prime Day
Περίπου 189 εκατομμύρια καταναλωτές στις ΗΠΑ είχαν συνδρομή Amazon Prime τον Σεπτέμβριο του 2024

Οι 4 καταλύτες για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη - Ο «χρησμός» της Citi
Θετικά τα βήματα της Ευρώπης, αλλά προς το παρόν… υπάρχει επιφυλακτικότητα λέει η Citi

Αντισταθείτε στο πισωγύρισμα - Η προτροπή Σι στους CEO κορυφαίων πολυεθνικών
Ο Σι Τζινπίνγκ διατύπωσε προτροπές εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ

Τζόρτζια Μελόνι: Δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε Ευρώπη ή Τραμπ
Η Τζόρτζια Μελόνι απέρριψε την ιδέα ότι η Ιταλία θα πρέπει να επιλέξει πλευρά μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης ως «παιδιάστικη» και «ρηχή»

Γιατί ο Τραμπ έχει βαλθεί να προσαρτίσει τη Γροιλανδία - Ο ορυκτός πλούτος και η στρατηγική θέση
Την Τετάρτη, ο Τραμπ επανέλαβε την επιθυμία του να αναλάβει τον έλεγχο της Γροιλανδίας, λέγοντας ότι θα το τραβήξει όσο χρειάζεται μέχρι να το πετύχει

Ποιοι ξέρουν τελικά τη Lululemon - Χαμηλές πτήσεις για την αγαπημένη των εφήβων
Από τον Καναδά στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η Lululemon δεν μοιάζει να βρίσκεται πλέον στις πρώτες καταναλωτικές προτιμήσεις

Στα κάγκελα οι αμερικανικές αεροπορικές - Η αβεβαιότητα μειώνει τα ταξίδια
Οι αερομεταφορείς μείωσαν τη χωρητικότητα του τριμήνου Ιουνίου εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης

Γη και ύδωρ αξιώνει ο Τραμπ από την Ουκρανία, αποκλείοντας την Ευρώπη - Τι ζητάει
Το δικαίωμα πρώτης προσφοράς στις επενδύσεις της Ουκρανίας διεκδικούν οι ΗΠΑ - Δεν θέλει άλλους στο παιχνίδι ο Τραμπ