
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί ήταν εποικοδομητικές.
«Μιλήσαμε εποικοδομητικά, παραμερίζοντας όλα τα συναισθήματα. Δώσαμε τα χέρια και όταν συναντηθήκαμε και όταν χωρίσαμε. Ήταν μια τυπική συζήτηση», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Το Μεγάλο Παιχνίδι» του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού One.
«Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό αυτό αντικατοπτρίζει την κατανόηση των Ηνωμένων Πολιτειών για το πόσο πραγματικά περίεργη είναι αυτή η κατάσταση, όπου έχουν κλείσει όλα τα κανάλια για διάλογο, αλλά ποτέ δεν ήταν σπουδαίο να μιλήσουμε ειλικρινά στο περιθώριο ενός επίσημη εκδήλωση», συνέχισε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.
«Δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να διεξάγει πόλεμο ατιμώρητα»
Ελπίδα για διάλογο
«Ωστόσο, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο έχουμε πέσει στην πολυμερή μας διπλωματία, όταν μια συνηθισμένη συνάντηση στο περιθώριο ενός άλλου γεγονότος, εκ των οποίων υπήρξαν εκατοντάδες, θεωρείται τώρα ως ένα είδος αφορμής για να αναρωτηθούμε εάν υπάρχει ή όχι μια σημαντική ανακάλυψη, αν υπάρχει ελπίδα για επανέναρξη του διαλόγου», είπε ο Λαβρόφ.
«Όλα αυτά είναι πολύ απογοητευτικά και λυπηρά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, κατά τις αναφερόμενες συνομιλίες με τον Μπλίνκεν, συζήτησε εν συντομία θέματα σχετικά με την Ουκρανία και τη Συνθήκη για τη μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (Νέα START).
«Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες της σύντομης 10λεπτης ομιλίας μας, αλλά βασικά, όλα όσα μου είπαν ανταποκρίνονται στη γνωστή, δημοσίως εκφρασμένη, επανειλημμένα τονισμένη θέση των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο Λαβρόφ.
«Σίγουρα έχω δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις, ιδιαίτερα σχετικά με τη νέα Συνθήκη START και τη στάση της Ρωσίας στο θέμα. Ο ακούσιος χαρακτήρας της κίνησής μας να θέσουμε σε αναμονή τη συνθήκη εξηγήθηκε λεπτομερώς από τον Πρόεδρό μας [Βλαντιμίρ Πούτιν] στην πρόσφατη ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.


Latest News

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή
Η Κατερίνα Μπατζελή κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου αποκαλούσε τον βουλευτή Νίκο Παππά «κύριο 13-0»

Κινδυνεύει η Ελλάδα από σεισμούς όπως της Μιανμάρ; – Η εκτίμηση Τσελέντη
Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Μιανμάρ, ο Άκης Τσελέντης σε δημοσίευσή του αναφέρθηκε στο πώς οι μακρινοί και ισχυροί σεισμοί επηρεάζουν την Ελλάδα

Προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει για όσες εκδόθηκαν έως τώρα
Κάθε ταυτότητα θα αναγράφει υποχρεωτικά έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης για κάθε πολίτη, ο οποίος θα αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης του δελτίου ταυτότητας

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Πόκερ στον 34ο Παράλληλο
Οι έρευνες νοτίως της Κρήτης και οι παίκτες στο ενεργειακό παιχνίδι – Μαζί με το Βήμα της Κυριακής ο πρώτος τόμος του Λεξικού Κυρίων Ονομάτων, το περιοδικό Vita, η εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαθητική εφημερίδα του Ρεθύμνου και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑGAZINO

Πού θα είναι ορατή η μερική έκλειψη Ηλίου το Σάββατο
Μερική έκλειψη Ηλίου θα σημειωθεί σήμερα, Σάββατο, η οποία θα είναι ορατή από συγκεκριμένες περιοχές

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
Ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ μεγαλώνει, με τη χούντα που κυβερνά τη Μιανμάρ να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Ανοίγει ο δρόμος για τον αποκλεισμό της Λεπέν από τις προεδρικές εκλογές
Ανώτατο γαλλικό δικαστήριο κρίνει νόμιμες τις πολιτικές απαγορεύσεις, επιφέροντας πλήγμα στη Λεπέν και πολλά μέλη του κόμματός της

Ποιες περιοχές απειλούνται με τσουνάμι στην Ελλάδα
Το κύμα μπορεί να φτάσει έως και στα 10 μέτρα ύψος – Οι δράσεις που προτείνονται και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι

Τραμπ: Χρειαζόματε τη Γροιλανδία για τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία. Κυρίως, για τη διεθνή ασφάλεια, πρέπει να έχουμε τη Γροιλανδία», υποστήριξε εμφατικά ο Τραμπ