
Η κοινωνία εμφανίζεται ενωμένη, απέναντι σε όλα τα κόμματα, καταθέτοντας ένα κοινό, αυτονόητο αίτημα. Δεν είναι άλλο από το να αλλάξει η νοοτροπία του παλαιοκομματισμού. Αυτή, η οποία μάς οδήγησε σε μνημόνια, περικοπές μισθών, υποστελεχωμένη Παιδεία, Υγεία και πτωχευμένες δημόσιες δομές. Η νέοι από τη σιωπή πέρασαν στη “φωνή”.
Και ταρακουνούν το πολιτικό σύστημα γιατί από το 1980 έως το 2023 το πρόβλημα της αναξιοκρατίας και της μίζας παραμένει.
Το νεανικό κύμα αμφισβήτησης κατάφερε στο παρελθόν να μεταμορφώσει την ιστορία και να εξελίξει τον τρόπο σκέψης. Οι νέοι έχουν έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τα κυρίαρχα στερεότυπα.
Αυτή τη φορά είναι το ρουσφέτι. Σε όλες τις μορφές του. Ζυγίζει πολλά περισσότερα κιλά από όσα μπορεί να σηκώσει η νέα γενιά.
Έχει κοστίσει σε εκατομμύρια παιδιά, τα οποία γνωρίζουν ότι για χρόνια θα ζουν με χαμηλές απολαβές. Και αφορά επίσης τα παιδιά τα οποία έχουν φύγει στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση, όπως και όλα τα κόμματα, οφείλουν να αισθάνονται αυτή την αλλαγή. Όποιος δεν αφουγκράζεται την αλλαγή, αφανίζεται.
Οι πολίτες, έπειτα από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης, και “θυσιών” – όπως αναφέρουν όλοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί – αναζητούν μέσω της φωνής των παιδιών τους την αξιοκρατία, σε όλα τα επίπεδα. Μην κωφεύετε, είναι προς όλους.
Το διακύβευμα των εκλογών αφορά τη βελτίωση του κράτους. Δεν αφορά το “λιγότερο κράτος”, αλλά το “καλύτερο κράτος”.
Οι κινητοποιήσεις στις 8 Μαρτίου ήταν τεράστιες, σε όλη την Ελλάδα. Η ημέρα αυτή αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου.
Δεν είναι η σύγκρουση με τους «εργατοπατέρες». Είναι η σύγκρουση με τα στερεότυπα.
Τα οποία περνούν οι πολιτικοί μας από γενιά σε γενιά σαν κληρονομική ασθένεια.


Latest News

Παροχές σε λάθος χρόνο
Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να κάνουμε και πάλι τη λάθος συζήτηση

Χάνεται η λογική
Μπερδεύουν στην κυβέρνηση το «κράτος-εργοδότη» με το «κοινωνικό κράτος»

Ο Τραμπ, ο γεωπολιτικός αναταγωνισμός ΗΠΑ - Κίνας και η παγίδα του Θουκυδίδη;
Το βιβλίο των Αθ. Πλατιά και Β. Τρίγκα από τον Ιωάννη Ε. Κωτούλα και η ανάλυση του επίκαιρου και διόλου ακίνδυνου ανταγωνισμού ΗΠΑ – Κίνας

Οι «κρυφές» αμυντικές βιομηχανίες και τα οικονομικά οδοφράγματα
Ουδείς είχε αντιληφθεί ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολλές βιομηχανίες παραγωγής αμυντικού υλικού κάθε είδους

Ζώντας με 743 ευρώ το μήνα
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Παραβλέποντας ότι αυτός αποτυπώνει ακόμη μια πολύ δύσκολη συνθήκη.

Βάζουν πλάτη οι επιχειρήσεις
Η αύξηση της τάξεως του 6% του κατώτατου μισθού, που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν είναι διόλου αμελητέα ως ποσοστό

Ο καθρέφτης του χρηματιστηρίου
Σημαντική αύξηση των συναλλαγών, επιχειρηματικές εξελίξεις, νέες συμφωνίες και μεγάλη κινητικότητα σε πολλούς κλάδους είναι ξεκάθαρο σημάδι μιας οικονομίας σε ανάπτυξη

Κλείνει υποθέσεις με το παρελθόν
Το επίσημο ελληνικό κράτος οφείλει να «ξεψαχνίσει» και να φέρει στα ταμεία και το παραμικρό από τα χρωστούμενα, πριν αποφασίσει να προχωρήσουμε ως χώρα

Από τα μπλοκάκια στις εταιρείες για να αποφύγουν την κλίμακα των μισθωτών
Η «μαύρη» εργασία σε μεγάλο βαθμό περιορίστηκε με τη χρήση της κάρτας εργασίας, αλλά και εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης εργαζομένων στην περίοδο που διαδέχτηκε τα μνημόνια

Ανισότητες: Μύθοι και πραγματικότητες
Σε αντίθεση με τις λαϊκές πεποιθήσεις τα στατικά στοιχεία δείχνουν ότι η παγκόσμια ανισότητα φθίνει και βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο των 220 τελευταίων ετών.