Την πρώτη δημοσκόπηση της GPO μετά την τραγωδία στα Τέμπη δημοσιεύουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», καταγράφοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι της κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και απέναντι στα τραγικά γεγονότα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται και η πρόθεση ψήφου έναντι των κομμάτων.

Ειδικότερα:

  • Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%,
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%,
  • Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 9,2%,
  • Το ΚΚΕ 6,7%
  • Το ΜέΡΑ25 3,3%
  • Η Ελληνική Λύση 3%,
  • Οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%,
  • Η Εθνική Δημιουργία 1,4%,
  • Άλλο κόμμα 3,6%
  • Η αδιευκρίνιστη ψήφος 16,3%.

Συμπερασματικά, η ΝΔ σημειώνει απώλειες 4,3 μονάδες, ενώ μικρές είναι οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 3,9 μονάδες.

Εξάλλου, στην έρευνα υπάρχει και η ερώτηση «αν το δυστύχημα στα Τέμπη θα επηρεάσει την ψήφο σας στις εκλογές», με το 36,3% να απαντά «Ναι» [27,2% Ναι και 9,1% μάλλον Ναι] και το 62,4% «Όχι» [53,3% Όχι και 9,1% μάλλον Όχι].

Παράλληλα, η δημοσκόπηση της GPO καταγράφει την διακύμανση στα ποσοστά της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 στην πρόθεση ψήφου σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όπως και στα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Ειδικότερα, λοιπόν, η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 33,8% τον Φεβρουάριο και 33,3% τον Ιανουάριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε 26,4% τον Φεβρουάριο και 26,2% τον Ιανουάριο.

Το ΠΑΣΟΚ 9,8% τον Φεβρουάριο και 9,6% τον Ιανουάριο. Το ΚΚΕ 6,4% τον Φεβρουάριο και 6,3% τον Ιανουάριο. Η Ελληνική Λύση 3,4 τον Ιανουάριο και 3% τον Φεβρουάριο. Το ΜέΡΑ25 2,4% τον Φεβρουάριο και 2,2% τον Ιανουάριο.

Και τέλος η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 11,3% τον Φεβρουάριο και 12,6% τον Ιανουάριο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας