Ιδιαίτερες αναφορές σε 6 κεντρικούς τομείς δράσης για τη Φθιώτιδα και την ευρύτερη περιοχή έκανε από τη Λαμία ο υπουργός Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας, τους οδικούς άξονες, τις υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τα υπόλοιπα έργα περιφερειακής ανάπτυξης.
Ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε με σαφήνεια το τοπίο και τη θέση της χώρας μας, απέναντι στα ευρωπαϊκά δεδομένα και υπογράμμισε τους βασικούς άξονες της πολιτικής, απαριθμώντας πλήθος από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και καταδεικνύουν τις θετικές προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας η οποία αντιμετωπίζει από βελτιωμένη θέση τις νέες μεγάλες προκλήσεις της εποχής» όπως είπε.
«Σταδιακή μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων»
Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «αύξηση της παραγωγικότητας και των εισοδημάτων» όπως είπε «έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση των εισοδηματικών και κοινωνικών ανισοτήτων».
Ο υπουργός των Οικονομικών αναγνώρισε ότι εντοπίζονται στη χώρα μας «χρόνιες υστερήσεις με ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες» οι οποίες όπως χαρακτηριστικά είπε «έγιναν περισσότερο έντονες με την εμφάνιση της υγειονομικής πανδημίας».
«Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επιτάχυνση των επενδύσεων»
Ο ίδιος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα επενδυτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται προς κάθε κατεύθυνση, είτε αυτά αφορούν το ΕΣΠΑ είτε το Ταμείο Ανάκαμψης, μαζί με τα σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια, που προσδιόρισε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επιτάχυνση των επενδύσεων ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα εμβληματικά έργα» που όπως χαρακτηριστικά τόνισε «θα αποτελέσουν τους καταλύτες για την μεταμόρφωση της χώρας και ειδικότερα των περιφερειών».
Τόνισε ως καθοριστική τη σημασία της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πόρων, αλλά και «των εργαλείων πολιτικής και με τη στενή συνεργασία των φορέων της οικονομίας και της αυτοδιοίκησης» σημειώνοντας πως «το ίδιο το παραγωγικό μοντέλο αλλάζει το επιχειρηματικό περιβάλλον βελτιώνεται και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και καταπολεμά τη λεγόμενη αναπτυξιακή παγίδα».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ