Στην Κουμουνδούρου δεν υποεκτιμούν πως η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει στο κάδρο και εκείνους και εδώ εστιάζεται ένα προσεχτικό σχέδιο που θα δούμε εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κλιμακώνεται ετούτη την εβδομάδα με την δημόσια παρέμβαση Τσίπρα αλλά και με το νέο σχέδιο για τον ΟΣΕ που εκπονούν.
Δύσκολο μα επικτακτικό είναι και το εγχείρημα, στον απόηχο του σοκ των Τεμπών, να υπάρξει ένα όποιο θετικό αφήγημα απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ συνοδευτικό της αποδόμησης στην κυβέρνηση.
ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε ίδιοι» απαντά στη ΝΔ για τις αποσπάσεις
«Εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει καλέσει κάθε δημοκρατικό πολίτη να μετατρέψει την σωρευμένη οργή και απογοήτευσή του σε θετική πολιτική δράση. Μετά τα Τέμπη αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο και ταυτόχρονα ακόμη πιο επείγον. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως λέει η τελευταία γραμμή άμυνας της ΝΔ. Γιατί η κοινωνία, η χώρα, τα παιδιά μας αξίζουν πολλά περισσότερα. Και κυρίως δικαιοσύνη», έγραψε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στο Βήμα της Κυριακής συνοψίζοντας όλη την στάση του δικού της κόμματος για τα γεγονότα.
Οι «ομάδες κρούσης»
Έχει ενδιαφέρον κάτι ακόμη: πως και τα δύο μεγάλα κόμματα ξορκίζουν τα όποια φάλτσα στελεχών τους και έχουν επιλέξει ομάδες κρούσης για τις δημόσιες εμφανίσεις.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η γραμμή Τσίπρα είναι «θεσμικά και σκληρά» αλλά μακριά όπως λένε από ακρότητες. Εξάλλου μια εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης είναι πως ενόψει εκλογών θα μετρηθούν βασικά τα δύο πολιτικά σχέδια για την χώρα και όχι απλώς οι υψηλοί τόνοι.
Οι μετρήσεις που βγήκαν στο φως, μπορεί για άλλη μία φορά να ήταν αιτία κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ για το μομέντουμ ή την κλασική υποεκτίμηση του κόμματός τους, δεν πέρασαν όμως απαρατήρητες και κορυφαία στελέχη του σημειώνουν το πλήγμα σε κυβερνησιμότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την παράσταση της «απώλειας της αυτοδυναμίας».
Οι «απουσίες» Νικολάου – Καραμανλή
Παράλληλα η μη εκλογική κάθοδος της Σοφίας Νικολάου με την ΝΔ στην Εύβοια πιστώνεται θετικά στον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος επί ημέρων του Παύλου Πολάκη, κάτι που παγώνει περαιτέρω τις καταστατικές διαδικασίες για τον σφακιανό.
Η στόχευση σε «αδύναμους κρίκους» της κυβερνώσας παράταξης θα είναι πιο συνεκτική προσεχώς και εδώ και η κριτική στον παραιτηθέντα υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή που στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως «επιτείνει την αμηχανία των κυβερνητικών».
Πηγή: in.gr
Latest News
Παραιτείται ο Χρήστος Τριαντόπουλος
Με την απόφαση για σύσταση της Επιτροπής θα παραιτηθώ από τη θέση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Τριαντόπουλος
Σήμερα η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή
Η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτείται πλειοψηφία των 3/5 του συνολικού αριθμού των βουλευτών.
Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα - «Από θεματοφύλακας εχθρός της αλήθειας η κυβέρνηση»
Δυστοπία σε Ελλάδα και διεθνώς από την κρίση εμπιστοσύνης στους Θεσμούς της Δημοκρατίας και την πολιτική εκπροσώπηση, πυρά στην κυβέρνηση για Τέμπη, Πύλο, υποκλοπές και δολοφονία Ζακ.
Γιατί μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες ασθενών στην Ελλάδα - Η αρνητική διάκριση στην ΕΕ
Σχεδόν το 70% των ιατρικών αναγκών που δεν καλύπτονται αφορούν οικονομικούς λόγους – Η κρατική χρηματοδότηση πάντα λιγότερη από τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς
Δεκάδες δονήσεις τα ξημερώματα στις Κυκλάδες – Επτά πάνω από 4 Ρίχτερ
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη συνεχίζονται - Μία ακόμα νύχτα ανησυχίας έζησαν οι κάτοικοι των Κυκλάδων, καθώς οι δονήσεις ήταν πάνω από 50 στον αριθμό
Ανασχηματισμός με το βλέμμα στα Τέμπη - Τα τρία σενάρια
Τα Τέμπη, η κλιμακούμενη κοινωνική και πολιτική πίεση, φέρνουν πιο κοντά τις εξελίξεις, οδηγώντας τον πρωθυπουργό σε δεύτερες σκέψεις για αλλαγές
Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» μέσα σε αίθουσα της Βουλής για τα Τέμπη
Τα μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας μπήκαν εισήλθαν σε εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για τη Ρόζα Ιμβριώτη, όπου ύψωσαν το πανό για τα Τέμπη
Μητσοτάκης: Το 2027 στην Ελλάδα ο μέσος μισθός θα είναι 1.500 ευρώ
Μητσοτάκης για ΕΡΓΑΝΗ: Η οριστική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δε μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, καθώς είναι μπροστά σε ένα «εξαιρετικά σύνθετο και περίπλοκο φαινόμενο»
Στο μυαλό του Τραμπ: Η πρόταση για «Ριβιέρα» στη Γάζα και το τσουνάμι αντιδράσεων
Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η πρόταση του Τραμπ να «καταλάβουν» οι ΗΠΑ τη Γάζα