Σε ένα κοινό πλάνο δράσης που θα περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και την απορρόφηση φοιτητών από την αγορά εργασίας, συμφώνησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Deloitte. Η συμφωνία αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικού μνημόνιου συνεργασίας που υποστηρίζει έμπρακτα την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικότητας.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Διεθνής διάκριση στο πεδίο των «Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων»
Το κοινό πλάνο δράσης περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ενεργειών, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
• Συνεργασία τμημάτων της Deloitte και του ΟΠΑ για case study projects όπου, βάσει πραγματικών δεδομένων, οι φοιτητές θα καλούνται να επιλύσουν υπαρκτές επιχειρηματικές προκλήσεις. Οι εργασίες θα παρουσιάζονται σε απολογιστικές εκδηλώσεις και οι διακριθέντες θα βραβεύονται.
• Αμοιβαίες επισκέψεις για ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, καθώς και εισηγήσεις στελεχών της Deloitte σε σεμινάρια προετοιμασίας προς τους φοιτητές και αποφοίτους για την ιδανικότερη μετάβαση τους στην αγορά εργασίας.
• Υποστήριξη της διοργάνωσης Εκδηλώσεων, Συνεδρίων και Ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του ΟΠΑ.
• Δημιουργία Webcasts ή Podcasts σε θέματα που θα καθορίζονται από κοινού, με τη συμμετοχή στελεχών της επιχείρησης, καθηγητών, αποφοίτων ή/και φοιτητών.
Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε σχετικά: «Το ΟΠΑ διαρκώς αναπτύσσει νέες συνεργασίες με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων επιστημόνων και την προετοιμασία τους για τις σύγχρονες και απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Με ιδιαίτερη εστίαση στην υψηλή κατάρτιση των νέων και στη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, θεωρούμε ότι η σύμπραξη με τον νέο εταίρο μας θα δημιουργήσει νέες προοπτικές που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του έργου και του ρόλου του Πανεπιστημίου στην προαγωγή και αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου».
O διευθύνων σύμβουλος της Deloitte κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας σημείωσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ιστορικά καταξιωθεί στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, των φοιτητών και της κοινωνίας ως κορυφαίο ελληνικό Πανεπιστήμιο στους τομείς του και ιδιαιτέρως ενεργό στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Γνωρίζοντας το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδό του είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι΄αυτή τη συνεργασία. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί ανταποκρίνονται πλήρως στο κοινό μας ζητούμενο, να προσφέρουμε αξία στη νέα γενιά, στην αγορά αλλά και την κοινωνία συνολικότερα. Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, που αυτό το μνημόνιο συνεργασίας υποστηρίζει, αποτελεί τον ιδανικό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση».
Latest News
Πώς θα κινηθεί η ΕΚΤ με τα επιτόκια το 2025
Η Oxford Economics σημειώνει ότι οι μειώσεις των 25 μονάδων βάσης πιθανότατα θα συνεχιστούν στις πέντε πρώτες συνεδριάσεις του 2025
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024