Στο κενό πέφτει η προσπάθεια να σταματήσει το πτωτικό σερί του Μαρτίου από το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να επιστρέφουν, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, πιέζοντας εκ νέου την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,38% στις 1.045,57 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Η αγορά χρειαζόταν μια καλή διόρθωση, αλλά χρειάζεται και μια αντίδραση, ώστε να μην ξαναδοκιμάσει τη στήριξη των 1.030 – 1.040 μονάδων, αυξάνοντας τις πιθανότητες για διολίσθηση προς τις 950 μονάδες. Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα παραμένει, με τη νευρικότητα να είναι έκδηλη σε αρκετούς τίτλους.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με μικτά πρόσημα

Εν αναμονή

Υπό τις παρούσες συνθήκες η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σήμερα αποκτά μεγάλη σημασία για την μεσοπρόθεσμη πορεία των αγορών. Η προηγούμενη μέτρηση ήταν στο 6,4% και οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ρυθμός θα κινηθεί προς το 6% γεγονός που θα δημιουργήσει κάποια αισιοδοξία σε ομόλογα και μετοχές, ενώ οι εξελίξεις στον περιφερειακό τραπεζικό κλάδο έχουν φουντώσει τα σενάρια για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed, γεγονός που μπορεί να δώσει ώθηση στις αγορές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Autohellas έχει περιορίσει στο +2,74%, ενώ σε θετικά εδάφη έχουν παραμείνει μόνο οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Coca Cola, Aegean, ΔΕΗ και ΟΛΠ. Αντίθετα, πιέσεις δέχονται οι Εθνική, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς, ενώ αρνητικά είναι τα πρόσημα σε Titan, Eurobank, Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών