
Σχέδια για τεράστιες επενδύσεις ύψους 180 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Volkswagen. Οι επενδύσεις αυτές θα αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών, όπως και τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται κι ενώ οι ΗΠΑ έχουν εξαγγείλει τον Νόμο κατά του Πληθωρισμού ο οποίος προσφέρει οικονομικά κίνητρα σε εταιρείες εγχώριες και μη για δραστηριότητες στην πράσινη οικονομία.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει θέσει ως στόχο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της οχημάτων να φθάσουν στο 50% των συνολικών πωλήσεων έως το 2030 και στο πλαίσιο αυτό τα δύο τρίτα του πενταετούς πλάνου επενδύσεων θα κατευθυνθεί στην ηλεκτροκίνηση και στην ψηφιοποίηση από 56% που προβλεπόταν στον περυσινό σχεδιασμό.
Εκτός Γερμανίας σχεδιάζει να μεταφέρει η VW μέρος της παραγωγής της
Βάσει του νέου σχεδιασμού, 15 δισ. ευρώ θα διατεθούν για μονάδες κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και πρώτες ύλες γι αυτές και η εξασφάλιση των απαραίτητων προμηθειών των πρώτων υλών θα προηγείται της κατασκευής των μονάδων.
Χθες Δευτέρα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Τόμας Σμαλ, ανακοίνωσε την κατασκευή μονάδας παραγωγής στο Καναδά με σκοπό τη λειτουργία της το 2027, που θα είναι η πρώτη στη Βόρεια Αμερική. Παράλληλα, όπως ξεκαθάρισε δεν υπάρχουν σχέδια για νέες μονάδες στην Ευρώπη, καθώς οι τρεις υπάρχουσες καλύπτουν τις ανάγκες της εταιρείας.
Η Volkswagen θέλει να κορυφωθεί η παραγωγή των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2025 και κατόπιν σταδιακά να συρρικνώνεται, βάσει του δεκαετούς πλάνου που παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Όλιβερ Μπλουμ όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου.
Αργότερα στην διάρκεια της ημέρας, η Volkswagen θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα μιας εικονικής άσκησης βάσει της οποίας όλες οι εταιρείες του ομίλου (Porsche, Audi, Bentley μεταξύ άλλων) εισέρχονται στο χρηματιστήριο.
Παράλληλα, θα παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα βελτιώσει τη λειτουργία της μονάδας λογισμικού Cariad, η οποία δεν βαίνει βάσει του αναμενομένου. Για το 2022, κατέγραψε ζημίες της τάξεως των 2,1 δισ. ευρώ με έσοδα 800 ευρώ.


Latest News

Πως ο Μαρκ Κάρνεϊ έγινε πρωθυπουργός του Καναδά
Ως πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας ο Μαρκ Κάρνεϊ γνώρισε από κοντά το σκεπτικό του Ντόλαντ Τραμπ

Τι ζητά ο Μασκ από την Ιταλία - Γιατί θέλει συνάντηση με τον Ματαρέλα
Τι επιδιώκει ο ιδρυτής του Starlink, Ίλον Μασκ, με ιταλική προεδρική συνάντηση

Δεν αποκλείει ύφεση στις ΗΠΑ ο Τραμπ
Η χώρα διέρχεται «περίοδο μετάβασης», είπε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας

Αγόρασε κι εσύ ένα κάστρο, μπορείς!
Κάστρα και μεσαιωνικά φρούρια βγαίνουν προς πώληση, αλλά η αποκατάστασή τους μόνο απλή υπόθεση δεν είναι

Τι φέρνει σε μετοχές και ομόλογα ο τυφώνας Τραμπ - Πώς αλλάζει η σχέση ΗΠΑ, Ευρώπης
Σε σημείο καμπής χρηματαγορές και οικονομίες - Πού οδηγεί η ανατροπή της διατλαντικής σχέσης – Οι μετοχές των ΗΠΑ έχασαν τα μετεκλογικά κέρδη των $3,4 τρισ.

Ο μεγάλος διχασμός - Skechers, Walmart, Etsy απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Το λιανεμπόριο εμφανίζεται διχασμένο, με μεγάλους παίκτες όπως οι Skechers, Walmart, Etsy, να είναι είτε αισιόδοξοι είτε επιφυλακτικοί

Η Toyota λανσάρει στην Κίνα το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα
Θα μπορέσει να ανταγωνιστεί η Toyota με το νέο της EV την BYD στην Κίνα;

Σαν καραμέλα από... μωρό - Τι είπε ο Τραμπ για Ζελένσκι και Ουκρανία
Αποκαλυπτική η συνέντευξη του προέδρου Τραμπ στο Fox News - Νέα επίθεση στον Ζελένσκι

Έρχεται το επόμενο κύμα απολύσεων ομοσπονδιακών υπαλλήλων - Και θα είναι ακόμη πιο βάναυσο
Εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ αναμένεται να καρατομηθούν πάραυτα

Οι κρυφοί κίνδυνοι που εγκυμονούν τα οικογενειακά γραφεία
Οι ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης περιουσίας για τους υπερπλούσιους διαχειρίζονται πλέον τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι επικριτές λένε ότι είναι ανοιχτοί σε κατάχρηση