
Η τραγωδία στα Τέμπη που έχει προκαλέσει πανελλήνιο πένθος για τα 57 θύματα αλλά και οργή για τη σειρά λαθών που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί ενώ τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί διακυβέρνησής του ήταν «σχεδόν εξαναγκαστική».
Τσίπρα κατά Ντογιάκου: «Εγώ στη θέση του θα είχα παραιτηθεί»
«Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «ευθύνη» σε «κρίσιμες στιγμές» για «υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα». «Κυβερνήσαμε σε πολύ δύσκολες στιγμές. Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που κι εγώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε αντιπαραβάλλοντας ότι στα Τέμπη είχαμε «ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί».
«Είναι αδιανόητο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή» τόνισε.
«Αυτό το κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη» είπε στη συνέχεια μεταφέροντας, όπως είπε, τη διαπίστωση του μέσου Έλληνα πολίτη.
«Το ρουσφετολογικό κράτος δεν το φτιάξαμε εμείς»
«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Σχεδόν εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση των τρένων» την περίοδο των μνημονίων
«Μέχρι το 2019 δεν είχε αυτόματο πιλότο αλλά είχαμε πύργο ελέγχου, έκτοτε δεν έχουμε τίποτα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το σύστημα τηλεδιοίκησης που δεν λειτουργεί και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τραγικό δυστύχημα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την υλοποίηση της περίφημης σύμβασης 717, εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας. Η αλήθεια είναι ότι το 2018, 29 Σεπτεμβρίου 2018, με βάση την εισήγηση της ΕΡΓΟΣΕ είχε υλοποιηθεί το 69% της σύμβασης. Τον Μάιο του 2019 είχε φτάσει σε 72% η υλοποίηση του έργου. 14 Φεβρουαρίου 2023 επί ΝΔ ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 77%, σημείωσε.
Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι «ήταν σχεδόν εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση των τρένων» την περίοδο των μνημονίων. Και πρόσθεσε ότι ως κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί με την Hellenic Train για να κάνει τις επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνήσει και ακύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.


Latest News

Οι γυναίκες έχουν το λόγο λέει ο ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων