Μια έκτακτη συνάντηση στο Μαξίμου…
- Μπορεί οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις να έχουν μπει… στον «πάγο» λόγω εκλογών, ωστόσο οι διεργασίες καλά κρατάνε.
- Η αξιοποίηση των κρατικών assets άλλωστε αποτελεί ισχυρό χαρτί στην προσπάθεια ανάταξης των δημόσιων οικονομικών που δεν πρέπει να… καεί.
- Τα έσοδα που μπορεί να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά που καμία κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει…
- Μαθαίνουμε λοιπόν πως υψηλόβαθμο στέλεχος του «Υπερταμείου» μετέβη εκτάκτως χθες για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Αν και περισσότερες πληροφορίες δεν μας έγιναν γνωστές, εντούτοις εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το αντικείμενο της συζήτησης.
- Η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει άρδην μετά την τραγωδία στα Τέμπη, -όπως σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως- και είναι χρήσιμη μια επανεξέταση της κατάστασης.
- Αν και κανείς δεν εγκαταλείπει τα επενδυτικά σχέδια για την ελληνική αγορά, εντούτοις όλοι δηλώνουν πλέον πολύ πιο επιφυλακτικοί.
- Το πολιτικό ρίσκο έχει μπει για τα καλά στο κάδρο και όλοι περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να περάσουν από τα λόγια… στην πράξη.
——————————————–
Τα επόμενα βήματα στο project των δικαστηρίων Πειραιά
- Στα τέλη του 2024 υπολογίζεται πως θα παραδοθεί προς χρήση το νέο κτήριο που θα φιλοξενήσει τα δικαστήρια Πειραιά.
- Και αυτό γιατί θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και περίπου 24 με 30 μήνες για την κατασκευή του.
- Τα «γραφειοκρατικά» αφορούν στην σύνταξη της σύμβασης, στην έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο, στην ολοκλήρωση των μελετών και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.
- Θυμίζουμε πως πολύ πρόσφατα το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) άναψε πράσινο στην πρόταση της Dimand.
- Η πρόταση της τελευταίας αφορούσε στην εγκατάσταση των δικαστηρίων σε οικόπεδο δικής της ιδιοκτησίας στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.
- Αυτή τη στιγμή τα δικαστήρια Πειραιά στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια. Μάλιστα το Διοικητικό Πρωτοδικείο στεγάζεται σε πολυκατοικία!
- Για την ιστορία να πούμε ότι η συζήτηση για την μεταφορά τους είχε ξεκινήσει στα τέλη της δεκαετία του 1980.
- Κάλιο αργά, παρά ποτέ… που λέει και ο θυμόσοφος λαός.
——————————————–
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνο με βλέψεις για διεθνή καριέρα
- Σε πλήρη εξέλιξη, όπως μαθαίνουμε, βρίσκεται η προσπάθεια των «Green Cola» και Χήτος (Ζαγόρι) για είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υπό το όχημα της Green Beverages.
- Πληροφορούμαστε πως στην παρούσα φάση αποστέλλονται έγγραφα που ζητάνε οι Άγγλοι και αφορούν στη λειτουργία των εταιρειών. Όλα μεταφρασμένα στα αγγλικά.
- Μια διαδικασία που αποδεικνύεται αρκετά απαιτητική και εκτιμάται πως θα πάρει κάποιο χρόνο.
- Κάτι που πάντως δεν πτοεί τους βασικούς μετόχους του όλου εγχειρήματος, τα αδέλφια Νίκο και Γιάννη Χήτο.
- Όραμα των δυο επιχειρηματιών αλλά και των υπολοίπων που συμπληρώνουν την ηγετική ομάδα (βλ. οικογένεια Βενιέρη) είναι η δημιουργία μιας εταιρείας που θα διακριθεί στον τομέα των υγιεινών αναψυκτικών (healthy drinks) σε διεθνές επίπεδο.
- Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζονται και καινούρια προϊόντα που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα.
- Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς προχωρά και η Εν Ελλάδι συγχώνευση των δυο εταιρειών. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
- Tα κεντρικά γραφεία της Χήτος στην Αττική πάντως έχουν μεταφερθεί ήδη από την Κηφισιά στη Βαρυμπόμπη. Στο συγκρότημα που στεγάζεται και η Green Cola…
Latest News
Βραζιλία: Γιατί έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές Iταλία: Ενίσχυση μέτρων ασφάλειας σε όλες τις τουριστικές περιοχές λόγω… Μαγδεμβούργου Γερμανία: Φουντώνουν οι συζητήσεις για στρατεύματα «κατάλληλα» για πόλεμο εάν επιτεθεί η Ρωσία TikTok: Η Αλβανία το «κλείνει» για τουλάχιστον έναν χρόνο Λονδίνο: Χαστούκι στους Λονδρέζους από τον Δήμαρχο Γάζα – Χαμάς: Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είναι «πιο κοντά από ποτέ»
Amazon: Eξαπλώνεται η απεργία σε μεγάλο κέντρο διαλογής της Νέας Υόρκης Airbnb: Ρεκόρ ανόδου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024 [γραφήματα] ΑΑΔΕ: Έρχονται τα αυτόματα πρόστιμα – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι Φυσικό αέριο: Διελκυστίνδα ΗΠΑ- Ρωσίας στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης Φωτοβολταϊκά: Η ηλιακή βιομηχανία της Κίνας ακολουθεί το μοντέλο του ΟΠΕΚ Πόλεις: Ποιες είναι οι καλύτερες για αστική κινητικότητα