
Ενώνουν τις δυνάμεις τους η εταιρεία «Πράσινο Λάδι» της Motor Oil και η AVIN & Coral -πρατήρια με το σήμα Shell-, με στόχο να φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην έννοια της κυκλικής οικονομίας και την ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου μαγειρικού τους λαδιού, εύκολα και γρήγορα και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.
Η Πράσινο Λάδι διευρύνει τα σημεία συλλογής οικιακού λαδιού αξιοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο των πρατηρίων AVIN και Shell. Πιο αναλυτικά, για αρχή 32 συνολικά πρατήρια, 10 της εταιρείας AVIN και 22 της Shell, έχουν τοποθετήσει ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, με στόχο περισσότερα πρατήρια του δικτύου, σε βάθος χρόνου, να διαθέτουν τους ειδικούς κάδους.
Οδηγός για να αλλάξετε θερμοσίφωνα – Ποσά και επιδοτήσεις [πίνακες]
ΛΙΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ
Συλλογή αποβλήτων ελαίων
Η εταιρεία «Πράσινο Λάδι», συλλέγει ετησίως περίπου 25,000 τόνους απόβλητων ελαίων, τους οποίους σήμερα ανακυκλώνει, χρησιμοποιώντας τους για παραγωγή πράσινου καυσίμου με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Το καύσιμο «βιοντίζελ από χρησιμοποιημένο οικιακό λάδι» είναι το καθαρότερο από τα γνωστά καύσιμα, με εξαιρετικά μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (μείωση αερίων θερμοκηπίου κατά 88%) και είναι κατάλληλο για την κίνηση οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρησιμοποιημένα οικιακά λάδια είναι εξαιρετικά ρυπογόνα, επιβαρύνουν το σύστημα αποχετεύσεων και ευθύνονται για την αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας της υδρόβιας χλωρίδας και πανίδας.
Πλέον, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν έμπρακτα στην κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος απλά τοποθετώντας το χρησιμοποιημένο μαγειρικό τους λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαια [ηλιέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο], πυρηνέλαιο, παλιά ταγκισμένα λάδια) μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι και έπειτα αφήνοντάς το, σε έναν από τους ειδικούς κάδους που θα βρουν σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα με την ένδειξη Πράσινο Λάδι αλλά και σε επιλεγμένα πρατήρια AVIN και Shell.


Latest News

Δύο σταθμών DC ταχείας φόρτισης εγκατέστησε ο ΗΡΩΝ στην Α.Θ.Ε.
Οι εγκατεστημένοι ταχυφορτιστές είναι ήδη διαθέσιμοι μέσω της εφαρμογής ΗΡΩΝ Pulse
![Τουρκία: Μεγάλες βλέψεις για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_turkish_autos-600x352.png)
Τουρκικές βλέψεις για παραγωγή EV [γράφημα]
Η Τουρκία επιδιώκει να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση προσπαθώντας να γίνει πύλη αυτοκινητοβιομηχανιών, εκτός ΕΕ κυρίως, προς την ευρωπαϊκή αγορά

Οι περικοπές πράσινης ηλεκτροπαραγωγής θα αυξάνονται με τη διείσδυση ΑΠΕ
Βασική ευθύνη του ΑΔΜΗΕ είναι η ασφάλεια του συστήματος και με αυτό το κριτήριο χορηγούνται και θα χορηγούνται προσφορές σύνδεσης στα νέα έργα ΑΠΕ

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower

Σε ιστορικό χαμηλό οι πάγοι της Αρκτικής – Προειδοποίηση για τον καιρό στο Βόρειο Ημισφαίριο
Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής βρίσκεται αυτή την περίοδο στη μέγιστη έκτασή του, η οποία όμως έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.
![BYD: Ποιος είναι ο Γουάνγκ Τσουανφού που χτίζει τα όνειρα της Κίνας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_BYD_Ceo_CHUANFU-600x352.png)
Γουάνγκ Τσουανφού: Χτίζει τα Όνειρα της Κίνας με την BYD [γράφημα]
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD του Γουάνγκ Τσουανφού ανακοίνωσε πωλήσεις για όλο το 2024 που ξεπέρασαν αυτές της Tesla

Καμπανάκι IRENA για τις ΑΠΕ - Δεν είναι αρκετές, παρά την αύξηση ρεκόρ το 2024
To συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τις αύξησης παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ προέρχεται από ηλιακά και αιολικά έργα

Η σουηδική Vattenfall θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Γερμανία
Το ένα απο τα δύο πάρκα που θα κατασκευάσει στη Βόρεια Θάλασσα η σουηδική Vattenfall θα είναι δυναμικότητας 980 MW

Τα οφέλη και τα εμπόδια για τη μαζική στροφή στην ηλεκτροκίνηση
Πρόσφατη μελέτη δείχνει πώς η επιλογή EV θα μπορούσε να ενισχύσει τους ιδιοκτήτες, αλλά και την ενεργειακή αυτονομία των πόλεων

Μειώνει τις επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια η γερμανική RWE
Υπάρχει αβεβαιότητα στο επενδυτικό περιβάλλον λέει ο CEO της RWE - Τι σχεδιάζει η εταιρεία