![Airbnb: Πληρότητες πάνω από 85% για τις διακοπές του Πάσχα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/mykono1.jpg)
Στα ύψη κινούνται οι προκρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα στα ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb).
Οι Έλληνες σπεύδουν να κάνουν από νωρίς τις κρατήσεις τους για τις εξορμήσεις τους φέτος με αποτέλεσμα ο εσωτερικός τουρισμός να ανεβάζει ταχύτητες.
Oι προκρατήσεις έχουν πάρει φωτιά συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που παρουσίασαν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.
Airbnb: Το success story στην Ελλάδα
Μιλώντας στον ΟΤ o Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων) Ανδρέας Χίου, τόνισε ότι «οι προκρατήσεις για το Πάσχα 2023 είναι προάγγελος των καλοκαιρινών. Σχεδόν όλοι οι Πασχαλινοί προορισμοί θα είναι γεμάτοι φέτος με μια αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με το 2019».
«Όλα δείχνουν ότι φέτος η σεζόν θα ξεκινήσει από το Πάσχα και θα προχωρήσει με αυξανόμενο ρυθμό μέχρι το καλοκαίρι, κάτι που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός οτι πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει η προγραμματίσει πτήσεις τσάρτερ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς πριν από το Πάσχα».
Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε ότι η πληρότητα φέτος θα αγγίξει το 100% σχεδόν σε όλους τους προορισμούς.
Σύμφωνα με τις προκρατήσεις το ταξίδι στο βουνό ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα είναι άκρως εντυπωσιακά.
Τα ποσοστά προκρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών είναι ήδη άνω του 85%, ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα σε αρκετές περιοχές της χώρας το ποσοστό θα φτάσει το απόλυτο 100%.
Δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί, όπως το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια, τα Καλάβρυτα και η Αράχωβα καθώς και τα νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και τα Χανιά θα έχουν την τιμητική τους, συγκεντρώνοντας τη μερίδα του λέοντος.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, οι εξορμήσεις τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κυρίως σε ορεινούς προορισμούς, καθώς η πλειονότητα δεν λειτουργεί τις καθημερινές, προκειμένου να περιοριστεί το υψηλό λειτουργικό κόστος που, εξαιτίας του πληθωρισμού και των ανατιμήσεων, έχει εκτοξευθεί.
Η ισχυρή ζήτηση
Σημειώνεται, την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της είχε το 2022 η Airbnb, με τη γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης να καταγράφει ρεκόρ ζήτησης, τον υψηλότερο αριθμό ενεργών καταχωρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και έσοδα ύψους 8,4 δισ. δολαρίων, αυξημένα 40% σε ετήσια βάση.
Όσον αφορά το 2023, η ζήτηση παραμένει ισχυρή το πρώτο τρίμηνο, με την Airbnb να θέτει ως στρατηγικούς στόχους για το τρέχον έτος να «κάνει τη φιλοξενία mainstream», να τελειοποιήσει την πλατφόρμα βελτιώνοντας την υποστήριξη και διευκολύνοντας την εύρεση κατάλληλου καταλύματος, καθώς και να θέσει τα θεμέλια «για μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφέρουν σταδιακή ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια».


Latest News

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες
Η υπουργός έστειλε πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισκεφθεί τη Σαντορίνη και τους ελληνικούς προορισμούς
![Airbnb: Εκρηκτική άνοδος για το φετινό Πάσχα – Η εικόνα της Ελλάδας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Airbnb-1-768x512-1-600x400.jpg)
Εκρηκτική άνοδος για Airbnb το Πάσχα - Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση [γράφημα]
Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τρέχε» η αγορά Airbnb - Τι δείχνουν τα στοιχεία της AirDNA

Άλλαξε χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach - Πέρασε στην Hines
Η επένδυση μαζί με την εξαγορά του Hydra Beach θα ξεπεράσει όπως εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς τα 85 εκατ. ευρώ

Τουρισμός και ξενοδοχεία τρέχουν το φθινόπωρο με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης
Τι αποκαλύπτει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας για τον τουρισμό την περίοδο εκτός του καλοκαιριού

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από την HotelBrain στη Θεσσαλονίκη
Η HotelBrain ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα - Το ξενοδοχείο, απέχει μόλις 3 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και διαθέτει 99 δωμάτια και σουίτες

Αύξηση αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στον Ιανουάριο
Κατά τον Ιανουάριο 2025 οι αφίξεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα ανήλθαν σε 742.865 και οι διανυκτερεύσεις σε 1.656.673