![Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναζητά στηρίξεις στις 1.000 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/xrimatistirio4.jpg)
Ισχυρές είναι οι απώλειες που καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μάλιστα προς στιγμήν βρέθηκε ακόμη και στις 998,29 μονάδες, αναζητώντας στηρίξεις έναντι της διεθνούς αναταραχής που προκάλεσαν οι όροι της εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS, ειδικά για τους ομολογιούχους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,09% στις 1.009,09 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 11 εκατ. ευρώ.
Κλυδωνίζονται οι αγορές παγκοσμίως, καταρρέουν οι τράπεζες
Αν και βρέθηκε για λίγο στο -2,15% και στις 998 μονάδες, με τις τράπεζες να πέφτουν έως και 4,67%, το ΧΑ δείχνει να βγάζει κάποιες άμυνες ώστε να μη χάσει τα τετραψήφια επίπεδα. Σε αυτό βοηθά και η βελτίωση, αλλά όχι αλλαγή, του κλίματος στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί ελβετικού εδάφους και τις προεκτάσεις του deal Credit Suisse – UBS.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/xrimatistirio-768x513-1.jpg)
Χαμηλά η εμπιστοσύνη
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμπιστοσύνη είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τις αγορά να αναζητούν επί της ουσίας την οντότητα εκείνη που είναι πιο εκτεθειμένη στα ομόλογα της ελβετικής τράπεζας και το κατά πόσο η ολική απομείωση των χρεογράφων οδηγήσει σε ένα ντόμινο καταρρεύσεων συμπαρασύροντας τον δυτικό κόσμο σε μια νέα κρίση. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο επίκεντρο είναι τα ομόλογα ΑΤ1, με τις ελληνικές τράπεζες να έχουν εκδώσει παρόμοιους τίτλους 4-4,5 δισ. στο πλαίσιο των υποχρεώσεων MREL.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται σε Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Motor Oil, Autohellas, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Εθνική, Coca Cola, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ, ενώ υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, Λάμδα και Jumbo. Προσπάθεια να διαφοροποιηθούν θετικά κάνουν οι ΟΤΕ, ΟΛΠ, Aegean και Quest.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και η αγορά έδειξε από τα πρώτα λεπτά ευάλωτη στις διεθνείς εξελίξεις και στα νέα μέτωπα που ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ψυχραιμία που δείχνουν οι ευρωαγορές αγορές, έχει κάμψει και τις εγχώριες ανησυχίες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών το ΧΑ
Πολλά χαρτοφυλάκια στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνουν την επιφυλακτικότητα τους μετά και τις νέες εξαγγελίες Τραμπ για δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
![Τα «χρυσά» placements του ΧΑ: Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio-600x412.jpg)
Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή - Τα «χρυσά» placements και η ευκαιρία του ΧΑ
Γιατί θεωρείται κατάλληλο το μομέντουμ για την προσέλκυση επενδυτών – Ισχυρή ζήτηση από κορυφαία «ονόματα» του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό – Ποιοι «πάτησαν το κουμπί»
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι προοπτικές της αγοράς το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/thumbnail_26775170_2016_06_23_liakos_xrimatistirio09-e1729854773839-600x391.jpg)
Οι προοπτικές για το ΧΑ το 2025 - Τι βλέπει η εγχώρια αγορά
Ο Ιανουάριος έκλεισε με ισχυρές επιδόσεις, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 5,42%
![Ελληνικό Χρηματιστήριο: Οι κρυφοί άσσοι που κεντρίζουν τους επενδυτές – Τι θα ξεκλειδώσει περισσότερα κεφάλαια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/xrimatistirio-Athinon-600x400.jpg)
Γιατί τα «χαρτιά» του ΧΑ μαγνητίζουν τους επενδυτές - Οι καταλύτες και το αγκάθι
Τι αναφέρουν αναλυτές της αγοράς για την πορεία των μετοχών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο - Το σήμα που έστειλε η Αlter Ego Media
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε επτά εβδομάδες ανόδου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Επτά εβδομάδες ανόδου έκλεισε το ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,86% στις 1.557,83 μονάδες