Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.
«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας στη Ferrari, κατά το οποίος ο δράστης μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων στο περιβάλλον πληροφορικής μας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, σε επιστολή του προς τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση.
Ποιος γόνος οικογένειας μπήκε στο top-500 των πιο πλουσίων
Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου των πελατών. Ωστόσο, δεν γνωστοποιήθηκε πόσοι πελάτες επηρεάζονται από την παραβίαση, πώς ή πότε έγινε η κυβερνοεπίθεση.
Με βάση τη μέχρι στιγμής έρευνά της, η Ferrari είπε ότι δεν έχουν κλαπεί πληροφορίες πληρωμής ή στοιχεία για αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί ή παραγγέλθηκαν, αν και δεν είναι σαφές εάν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει την τεχνική ικανότητα να ανιχνεύσει τη διείσδυση σε δεδομένα.
«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι η παραβίαση δεν είχε καμία επίδραση στην λειτουργία της εταιρείας μας», ανέφερε η Ferrari σε ξεχωριστή δήλωση.
Το περιστατικό του Οκτωβρίου
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch, παραμένει ασαφές εάν η παραβίαση συνδέεται με ένα περιστατικό τον Οκτώβριο στο οποίο μια ομάδα ransomware γνωστή ως «RansomEXX» ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τα συστήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που η Ferrari εκείνη την εποχή αρνήθηκε. Το TechCrunch αναφέρει ότι επισκέφτηκε τον ιστότοπο RansomEXX, εντοπίζοντας επτά Gigabyte δεδομένων που φέρεται να έχουν κλαπεί από τη Ferrari, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών εγγράφων, φύλλων δεδομένων και εγχειριδίων επισκευής.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari είπε ότι η εταιρεία δεν έχει πληρώσει την απαίτηση λύτρων των ανώνυμων χάκερ, λέγοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν αλλάζει θεμελιωδώς την έκθεση των δεδομένων».
Τέλος, η Ferrari αναφέρει ότι αφού έλαβε το αίτημα για λύτρα, το ύψος του οποίου παραμένει άγνωστο, ξεκίνησε την διερεύνηση της υπόθεσης μέσω μιας ανεξάρτητης εταιρείας κυβερνοασφάλειας.
Latest News
Γιατί τα υποθαλάσσια καλώδια είναι «πειρασμός» για τους σαμποτέρ
Επιχειρήσεις και κυβερνήσεις βασίζονται στα υποθαλάσσια καλώδια για κρίσιμες δραστηριότητες - Πόσο ασφαλή είναι και πώς προκαλούνται φθορές
Η Baidu έκανε την έκπληξη - Πτώση εσόδων αλλά μικρότερη από το αναμενόμενο
Η Baidu κατέγραψε αύξηση 12% των εσόδων της από μη διαδικτυακό μάρκετινγκ στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Visa: 10 συμβουλές για να κάνετε τις αγορές σας με ασφάλεια
Όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Visa «Απειλές απάτης στις γιορτές 2024»’, οι απειλές κλιμακώνονται αυτή την περίοδο
Η Ινδονησία «στρίμωξε» την Apple - Πώς κέρδισε δεκαπλάσια επένδυση
Η Apple «πείστηκε» να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αξεσουάρ και εξαρτημάτων στο Μπαντούνγκ της Δυτικής Ιάβας
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Πώς ο Τραμπ επιδιώκει να φέρει στα μέτρα του... Μασκ τον νόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα
Η ομάδα Τραμπ επιδιώκει να κάνει πιο εύκολους τους κανόνες για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων - Τυχαίο...;
Αυξημένες κατά 25% οι κυβερνοαπειλές στο λιανεμπόριο ενόψει της Black Friday
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy
«Θύμα» της επιτυχίας της η Nvidia - Τεράστια κέρδη αλλά κάτω από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις
Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περίπου 5% σε διευρυμένες συναλλαγές μετά την ανακοίνωση όπως αναφέρει το Bloomberg
Τι αξίζει η Google χωρίς τον Chrome;
Στη «δίκη της δεκαετίας» οι Αμερικανοί δικαστές ζητούν από την Google να αποχωριστεί τον Chrome. Πόσο σημαντικός είναι ο browser για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό;
Πού επεκτείνουν τη δράση τους Κινέζοι χάκερ - Ποιους διπλωμάτες παρακολουθεί το Ιράν
Τι δείχνει η τελευταία Έκθεση Δραστηριότητας APT της ESET για την κυβερνοασφάλεια και τη δράση επιλεγμένων ομάδων προηγμένων επίμονων απειλών (APT)