
Η «κακή» μέρα δεν φάνηκε από το πρωί στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έφτασε έως και το +1% στην πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης, τελικά έκλεισε με απώλειες, οι οποίες εστίασαν κυρίως στις τραπεζικές μετοχές. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 1.044,96 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 76 εκατ. ευρώ.
Μπορεί το ΧΑ να έφτασε έως και τις 1.060 μονάδες στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά η επιφυλακτικότητα ήταν εμφανής στην αγορά, με τα «απόνερα» της τραπεζικής κρίσης σε Ελβετία και ΗΠΑ να εμποδίζουν τελικά πολλές αγοραστικές κινήσεις, καθώς όλοι αναμένουν την αντίδραση της Federal Reserve στα τεκταινόμενα σήμερα. Οι αγορές «αποζητούν» μια πιο υποστηρικτική απόφαση για τα επιτόκια της Fed, η οποία εάν δεν έρθει… θα ανέβει και πάλι ο βαθμός ρίσκου.
Αβεβαιότητα
Άλλωστε, μπορεί να αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι μπορεί η Federal Reserve να μειώσει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, η αβεβαιότητα είναι μεγάλη όμως, αν αναλογιστεί κανείς και ότι την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «αγνόησε» την τραπεζική κρίση και αποφάσισε να μείνει πιστή στη μάχη του πληθωρισμού, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τα αντανακλαστικά των θεσμών στο μέτωπο της ανάκτησης (ή όχι) της εμπιστοσύνης.
Πάντως, πέραν των παραπάνω, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι από τη στιγμή που «επισκέφτηκε» ο γενικός τις 998 μονάδες τη Δευτέρα, υπήρξε μια αξιοπρεπής ανοδική αντίδραση, με τον τραπεζικό τομέα να έχει μια υπεραπόδοση 100 μονάδων (στον κλαδικό) μέσα σε δύο ημέρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο βαθμός ρίσκου έχει περιοριστεί. Τουναντίον μάλιστα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι και στο εσωτερικό η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, ειδικά στο εκλογικό μέτωπο.
Τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων ΔΕΗ, Jumbo και Σαράντης δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές ήταν οι απώλειες σε Εθνική, Eurobank, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή και Alpha Bank, ενώ ανοδικά οι Quest, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Μυτιληναίος και Aegean. Ελλάκτωρ και Coca Cola ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, με τους ΟΛΠ, Motor Oil και Autohellas, να καταγράφουν επίσης σημαντικά κέρδη.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS