
Εξακολουθεί να «σφυροκοπά» την Ουκρανία η Ρωσία με τα χτυπήματα από drones και πυραύλους να είναι συνεχή και να έχουν ως αποτέλεσμα άμαχοι να χάνουν τη ζωή τους.
Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης, δύο κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές από πυραυλική επίθεση στη νοτιοανατολική πόλη Ζαπορίζια.
Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και 33 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, κάποια εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
«Ζαλίζει» το ποσό που απαιτείται για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας
Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο, πολυόροφες πολυκατοικίες έχουν χτυπηθεί με διαμερίσματα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ από το σημείο βγαίνουν πυκνοί καπνοί.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στην επίθεση στη Ζαπορίζια κάνοντας λόγο για περιοχές όπου κατοικούν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, σημειώνοντας ότι τέτοια συμβάντα δεν πρέπει να «γίνουν μια ακόμα μέρα, ούτε στην Ουκρανία, ούτε πουθενά στον κόσμο».
«Ο κόσμος χρειάζεται μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα για να ηττηθεί νωρίτερα η τρομοκρατία της Ρωσίας και να προστατευθούν ζωές», συμπλήρωσε.
Zaporizhzhia. Right now, residential areas where ordinary people and children live are being fired at.
This must not become «just another day» in 🇺🇦 or anywhere else in the world. The world needs greater unity and determination to defeat Russian terror faster and protect lives. pic.twitter.com/YnocW2yVaU— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 22, 2023
Πράξη «κτηνώδους αγριότητας» η επίθεση στη Ζαπορίζια
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στο Κίεβο, για την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δείχνει ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για ειρήνη.
Σε μια σειρά από πρωινές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 διακόμίστηκαν στο νοσοκομείο όταν επλήγησαν δύο κοιτώνες και μια εκπαιδευτική εγκατάσταση στο Ρίστσιφ, 64 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, δήλωσε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Άντριι Νεμπίτοφ.
Η επίθεση άφησε μια τεράστια τρύπα στον τελευταίο όροφο ενός πενταώροφου κοιτώνα και έναν σωρό από συντρίμμια εκεί όπου βρισκόταν μέρος ενός άλλου κτιρίου, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 21 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων των ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, και ότι 16 από αυτά καταρρίφθηκαν.
«Πάνω από 20 ιρανικά δολοφονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συν πύραυλοι, πολυάριθμα περιστατικά βομβαρδισμού, και αυτό μόνο σε μια τελευταία νύχτα ρωσικής τρομοκρατίας κατά της Ουκρανίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.
The success of 🇺🇦 forces on the land, in the sky and at sea really brings peace closer. Full compliance with the sanctions regime against Russia really restores the force of the UN Charter. Global unity can restore global stability. 2/2
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 22, 2023
«Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ακούσει τη λέξη ‘ειρήνη’ στη Μόσχα, εκεί δίνεται άλλη μια εντολή για τέτοια εγκληματικά χτυπήματα».
Χαρακτήρισε την επίθεση στη Ζαπορίζια πράξη «κτηνώδους αγριότητας».
Πηγή: in.gr


Latest News

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων