Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς έγινε προσπάθεια να απορροφηθούν οι πιέσεις μετά την αρνητική αντίδραση της Wall Street στην αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά άλλες 25 μονάδες βάσης.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 2,11% και ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 4,41%, κυρίως λόγω των κερδών του τεχνολογικού κολοσσού Tencent.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,8% και έκλεισε στις 11.605,29 μονάδες και ο Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη 0,64% για να κλείσει την ημέρα στις 3.286,65 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,61% και έκλεισε στις 6.972,5 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,17% για να κλείσει στις 27.419,61 μονάδες και ο Topix διολίσθησε 0,29% στις 1.957,32 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,31%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,15% στις 812,18 μονάδες.

Μάκρο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 6,3% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, ελαφρώς χαμηλότερα από το 6,6% που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο. Αυτό οφείλεται κυρίως στον χαμηλότερο πληθωρισμό των ιδιωτικών μεταφορών, ενώ ο πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τη στέγαση και τις ιδιωτικές μεταφορές, παρέμεινε σταθερός στο 5,5%.

Άλμα για την Tencent

Οι μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Tencent σημείωσαν άλμα 5,3%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία έσοδα μία ημέρα νωρίτερα, ενισχυμένα από την αύξηση των διαφημίσεων στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης επιχείρησης “λογαριασμών βίντεο”.

Οι τραπεζικοί δείκτες

Από την άλλη, οι ιαπωνικές τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι ηγήθηκαν των απωλειών του Topix, ακολουθώντας τις κινήσεις των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, αφού η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε ότι η FDIC δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των εγγυήσεων των τραπεζικών καταθέσεων πέραν του σημερινού ορίου.

Η Mitsubishi UFJ Financial ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος μεταξύ των μεγάλων τραπεζών της Ιαπωνίας, με την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί κατά 2,66%, ενώ οι Sumitomo Mitsui Financial και Mizuho Financial υποχώρησαν κατά 1,78% και 1,96% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές