![Χρηματιστήριο Αθηνών: Υποδέχθηκε την AustriaCard](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/austriacard.png)
Τη διοίκηση και στελέχη της AustriaCard Holdings με αφορμή την παράλληλη έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο group CEO της εταιρείας κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
Συγχώνευση της Inform Π. Λύκος με απορρόφησή της από τη μητρική AUSTRIACARD HOLDINGS AG
«Είμαστε όλοι εδώ πολύ χαρούμενοι που το Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί ένα από τα δύο ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια στα οποία πραγματοποιείται σήμερα ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της AustriaCard Holdings μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσής με την για πολλά χρόνια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Inform Λύκος», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είκοσι εννέα χρόνια μετά, οι μέτοχοι της Inform Λύκος γίνονται μέτοχοι ενός μεγαλύτερου σχήματος στους τομείς της ψηφιακής ασφάλειας (Digital Security) και διαχείρισης πληροφορικών (Information Management) που πλέον αποτιμάται σε περίπου 240 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα έχει προφανώς αυξημένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης εργασιών, ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση σε υπηρεσίες και προϊόντα, διείσδυση σε νέες αγορές και κατά συνέπεια μεγαλύτερη διεθνή αναγνωσιμότητα. Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα της AustriaCard στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης. Η δε πρόθεση της διοίκησης της AustriaCard να διευρύνει εντός των επόμενων μηνών ακόμα περισσότερο το free float της μετοχής της, αποτελεί μήνυμα ισχυρό προς τους μετόχους της εταιρείας, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εταιρική διακυβέρνηση και εν τέλει προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην ίδια την εταιρεία».
Από την πλευρά του ο Group CEO της AustriaCard Holdings κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος τόνισε πως: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον όμιλο της AustriaCard Holdings. Με 126 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας και επιτυχούς παρουσίας στην αγορά, με τις ιστορικές μας ρίζες στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει παράλληλα το επιχειρησιακό μας αποτύπωμα σε τρεις ηπείρους τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος επανενώνεται, κάτω από την ομπρέλα της AustriaCard Holdings. Η σημερινή έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών μας στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης, θα προσδώσει σε έναν διεθνή όμιλο υψηλής τεχνολογίας, την δέουσα αναγνωρισιμότητα, αλλά και πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές για την περαιτέρω ανάπτυξή μας», προσθέτοντας «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εισαγωγής των μετοχών μας και στα δύο ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τόσο τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, όσο και την εσωτερική μας ομάδα, καθώς επίσης και τις εμπλεκόμενες ομάδες του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα 2.500 άτομα του προσωπικού μας που σήμερα εργάζονται στον όμιλο, στις επτά παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτουμε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ανδόρρα, Αυστρία, Ρουμανία και Ελλάδα, στα οκτώ κέντρα προσωποποίησης σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία, και στα γραφεία πωλήσεων που διαθέτουμε σε τρεις ηπείρους, για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση τους. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν όμιλο παγκόσμιας επιχειρηματικής εμβέλειας, μέσω οργανικής ανάπτυξης, αλλά και μέσω ενδεχόμενων στοχευμένων μελλοντικών εξαγορών, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεών μας, καθώς και το γεωγραφικό μας αποτύπωμα. Πιστεύω ακράδαντα, ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τον όμιλο στο μέλλον, όπως την 126 ετών εμπειρία αδιάλειπτης ιστορίας και επιτυχούς παρουσίας στην αγορά, ένα διαρκώς εμπλουτιζόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πελατών μας, ισχυρό τεχνολογικό know how και τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με εκτεταμένη τεχνογνωσία, έμπειρη διεθνή διοικητική ομάδα, και όραμα να πάμε την AUSTRIACARD στην κορυφή και αυτό είναι που σκοπεύουμε να επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/austriacard-2-1024x678.png)
Συγχαρητήρια στη διοίκηση και τα στελέχη της AustriaCard Holdings, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος έδωσε με την σειρά του ο αντιπρόεδρος Α΄ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Νίκος Κονταρούδης ευχόμενος αντίστοιχη επιτυχία και στα επόμενα βήματα της εταιρείας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και η αγορά έδειξε από τα πρώτα λεπτά ευάλωτη στις διεθνείς εξελίξεις και στα νέα μέτωπα που ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ψυχραιμία που δείχνουν οι ευρωαγορές αγορές, έχει κάμψει και τις εγχώριες ανησυχίες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών το ΧΑ
Πολλά χαρτοφυλάκια στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνουν την επιφυλακτικότητα τους μετά και τις νέες εξαγγελίες Τραμπ για δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
![Τα «χρυσά» placements του ΧΑ: Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio-600x412.jpg)
Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή - Τα «χρυσά» placements και η ευκαιρία του ΧΑ
Γιατί θεωρείται κατάλληλο το μομέντουμ για την προσέλκυση επενδυτών – Ισχυρή ζήτηση από κορυφαία «ονόματα» του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό – Ποιοι «πάτησαν το κουμπί»
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι προοπτικές της αγοράς το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/thumbnail_26775170_2016_06_23_liakos_xrimatistirio09-e1729854773839-600x391.jpg)
Οι προοπτικές για το ΧΑ το 2025 - Τι βλέπει η εγχώρια αγορά
Ο Ιανουάριος έκλεισε με ισχυρές επιδόσεις, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 5,42%