
Τη διοίκηση και στελέχη της AustriaCard Holdings με αφορμή την παράλληλη έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο group CEO της εταιρείας κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
Συγχώνευση της Inform Π. Λύκος με απορρόφησή της από τη μητρική AUSTRIACARD HOLDINGS AG
«Είμαστε όλοι εδώ πολύ χαρούμενοι που το Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί ένα από τα δύο ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια στα οποία πραγματοποιείται σήμερα ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της AustriaCard Holdings μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσής με την για πολλά χρόνια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Inform Λύκος», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είκοσι εννέα χρόνια μετά, οι μέτοχοι της Inform Λύκος γίνονται μέτοχοι ενός μεγαλύτερου σχήματος στους τομείς της ψηφιακής ασφάλειας (Digital Security) και διαχείρισης πληροφορικών (Information Management) που πλέον αποτιμάται σε περίπου 240 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα έχει προφανώς αυξημένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης εργασιών, ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση σε υπηρεσίες και προϊόντα, διείσδυση σε νέες αγορές και κατά συνέπεια μεγαλύτερη διεθνή αναγνωσιμότητα. Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα της AustriaCard στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης. Η δε πρόθεση της διοίκησης της AustriaCard να διευρύνει εντός των επόμενων μηνών ακόμα περισσότερο το free float της μετοχής της, αποτελεί μήνυμα ισχυρό προς τους μετόχους της εταιρείας, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εταιρική διακυβέρνηση και εν τέλει προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην ίδια την εταιρεία».
Από την πλευρά του ο Group CEO της AustriaCard Holdings κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος τόνισε πως: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον όμιλο της AustriaCard Holdings. Με 126 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας και επιτυχούς παρουσίας στην αγορά, με τις ιστορικές μας ρίζες στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει παράλληλα το επιχειρησιακό μας αποτύπωμα σε τρεις ηπείρους τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος επανενώνεται, κάτω από την ομπρέλα της AustriaCard Holdings. Η σημερινή έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών μας στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης, θα προσδώσει σε έναν διεθνή όμιλο υψηλής τεχνολογίας, την δέουσα αναγνωρισιμότητα, αλλά και πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές για την περαιτέρω ανάπτυξή μας», προσθέτοντας «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εισαγωγής των μετοχών μας και στα δύο ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τόσο τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, όσο και την εσωτερική μας ομάδα, καθώς επίσης και τις εμπλεκόμενες ομάδες του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα 2.500 άτομα του προσωπικού μας που σήμερα εργάζονται στον όμιλο, στις επτά παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτουμε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ανδόρρα, Αυστρία, Ρουμανία και Ελλάδα, στα οκτώ κέντρα προσωποποίησης σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία, και στα γραφεία πωλήσεων που διαθέτουμε σε τρεις ηπείρους, για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση τους. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν όμιλο παγκόσμιας επιχειρηματικής εμβέλειας, μέσω οργανικής ανάπτυξης, αλλά και μέσω ενδεχόμενων στοχευμένων μελλοντικών εξαγορών, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεών μας, καθώς και το γεωγραφικό μας αποτύπωμα. Πιστεύω ακράδαντα, ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τον όμιλο στο μέλλον, όπως την 126 ετών εμπειρία αδιάλειπτης ιστορίας και επιτυχούς παρουσίας στην αγορά, ένα διαρκώς εμπλουτιζόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πελατών μας, ισχυρό τεχνολογικό know how και τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με εκτεταμένη τεχνογνωσία, έμπειρη διεθνή διοικητική ομάδα, και όραμα να πάμε την AUSTRIACARD στην κορυφή και αυτό είναι που σκοπεύουμε να επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Συγχαρητήρια στη διοίκηση και τα στελέχη της AustriaCard Holdings, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος έδωσε με την σειρά του ο αντιπρόεδρος Α΄ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Νίκος Κονταρούδης ευχόμενος αντίστοιχη επιτυχία και στα επόμενα βήματα της εταιρείας.


Latest News

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Solidus Securities ΑΕΠΕΥ: Τι προτείνει για το νομοσχέδιο της Κεφαλαιαγοράς
Αλλαγές στη φορολογία νομικών προσώπων στις συναλλαγές στην αγορά προτείνει η SOLIDUS

Εθνική και Eurobank οδήγησαν ακόμη υψηλότερα το ΧΑ
Πρωταγωνίστριες στις συναλλαγές του ΧΑ οι μετοχές των "big-4" τραπεζών

Αντέχει το profit taking το ΧΑ - Στηρίζουν οι τράπεζες
Η αγορά καταφέρνει να προσελκύει και πάλι τους αγοραστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων οδηγούν και τον τραπεζικό κλάδο υψηλότερα

«Στάση» μετά το ράλι στο ΧΑ, απορροφούνται οι πιέσεις
Η αγορά καταφέρνει σήμερα να κρατά τα επίπεδα που κατέκτησε στο χθεσινό άλμα, απορροφώντας τις εύλογες πιέσεις που έρχονται από την κατοχύρωση μέρους των κερδών

Μίνι ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τραπεζικό άλμα άνω του 4%
Το θετικό διεθνές κλίμα βοήθησε στο να επιταχυνθούν οι αγοραστικές πρωτοβουλίες και να διαπεράσει ο γενικός δείκτης τον πρώτο στόχο των 1.650 μονάδων

Ανοδικό ξέσπασμα για το Γενικό Δείκτη - Ξεπέρασε και τις 1.650 μονάδες
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεσπά ανοδικά - Στο πλευρό του τράπεζες, ΔΕΗ και Βιοχάλκο

«Βλέπει» και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Ξεχωρίζουν Βιοχάλκο, Eurobank
Το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να οδεύει προς τον επόμενο μεγάλο στόχο του τις 1.650 μονάδες

Τραπεζικοί «διαξιφισμοί» στο ΧΑ - Άντεξαν τα επίπεδα με Coca Cola και Εθνική
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 1.627,94 μονάδες - Ισχυρός ήταν ο όγκος στη μετοχή της Alter Ego Media