
«Δεν περιμένω πως οι έρευνες» για τις εκρήξεις που κατέστρεψαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 «θα είναι διαφανείς, ούτε περιμένω πως τα αποτελέσματα θα καταστούν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό».
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Nord Stream, ο ενεργειακός εκβιασμός του Πούτιν και οι εκρήξεις
Υπενθυμίζεται ότι οι αγωγοί, που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική θάλασσα, καταστράφηκαν από εκρήξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.
Η έρευνα
Η Δανία, η Γερμανία και η Σουηδία διεξήγαγαν τις δικές τους έρευνες για τις εκρήξεις. Η Μόσχα έχει διαμαρτυρηθεί κατ΄επανάληψη ότι δεν έχει προσκληθεί στις έρευνες ούτε κρατείται ενήμερη για τα ευρήματά τους.
Σουηδοί και άλλοι Ευρωπαίοι ερευνητές λένε πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από εσκεμμένες επιθέσεις, όμως δεν έχουν πει ποιος θεωρούν πως φέρει την ευθύνη.
Η Μόσχα έχει αποδώσει την ευθύνη για τις εκρήξεις σε δυτικό σαμποτάζ.
Το ρεπορτάζ του Σέιμουρ Χερς
Σημειώνεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς δημοσίευσε άρθρο στο οποίο, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, κατήγγειλε ότι τους αγωγούς ανατίναξαν οι ΗΠΑ με συνεργασία της Νορβηγίας, κατ’ εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Ιούνιο του 2022 δύτες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ενεργώντας υπό την κάλυψη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης BALTOPS 22, τοποθέτησαν εκρηκτικά τα οποία πυροδοτήθηκαν περίπου τρεις μήνες αργότερα από απόσταση.
Ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για «ψεύδη» και «μυθοπλασία».


Latest News

Γιατί η Σουηδία επεκτείνει τις διαστημικές και αμυντικές δυνατότητές της
Η Σουηδία εξακολουθεί να εκτιμά τη συνεργασία με την Ουάσιγκτον, αλλά υποστηρίζει έναν ισχυρότερο ευρωπαϊκό πυλώνα του ΝΑΤΟ

Στην Tesla φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσει αντίποινα για τους δασμούς Τραμπ
Οι δηλώσεις της Tesla αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων σχετικά με τους δασμούς του Τραμπ

ΗΠΑ: Το ενεργειακό μέλλον του Καναδά στο συνέδριο CERA Week
Οι δασμoί Τραμπ και η εξίσωση που πρέπει να λύσει ο Καναδάς

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.
![Λάρι Φινκ: Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τα περισσότερο χρήματα στον κόσμο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/Larry_Fink-600x442.jpeg)
Λάρι Φινκ: Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τα περισσότερο χρήματα στον κόσμο [γράφημα]
Ο Λάρι Φινκ θεωρείται αυτοδημιούργητος, αφού μαζί με συνεργάτες του ίδρυσαν από το μηδέν την BlackRock το 1988

Η Porsche διαψεύδει σενάριο πώλησης μετοχών της στη Volkswagen
Η Porsche διαψεύδει τις πληροφορίες που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα ταμπλόιντ Bild επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα

Η Ιταλία φέρνει πιο κοντά την αυτοκινητοβιομηχανία με την αμυντική βιομηχανία
Η Ιταλία ετοιμάζει ένα βιομηχανικό σχέδιο με στόχο την ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανίας, άμυνας και αεροδιαστημικής

Στο «μυαλό» της Fed – Τι θα αποφασίσει ο Πάουελ για τα επιτόκια
Πού εστιάζουν αγορές και οικονομολόγοι στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed - Ποιες άλλες κεντρικές τράπεζες συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα

Μπέσεντ: Δεν ανησυχώ για την αγορά – Οι διορθώσεις είναι υγιείς
Ο υπουργός Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ εκτιμά ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μακροπρόθεσμα θα είναι θετική για τις αγορές

Ρούμπιο: Μετά τους δασμούς πιθανώς οι ΗΠΑ να συζητήσουν νέες εμπορικές συμφωνίες
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντεπιτεθούν σε κράτη που τους είχαν επιβάλει δασμούς