
Καλούνται να πληρώσουν ακόμη και 1.000 ευρώ για το… νερό και βρίσκονται σε απόγνωση ανάμικτη με την οργή. Οι λογαριασμοί στο Πολυδένδρι και στις Πέντε Βρύσες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ξαφνικά πήραν την ανιούσα.
Σκρέκας στη Βουλή: «Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό»
Στα χωριά το νερό το διαχειρίζεται η δημοτική επιχείρηση. Ξαφνικά αποφασίστηκε να αλλάξουν οι τιμές και οι χρεώσεις, να βάλουν μετρητές και τώρα οι κάτοικοι βλέπουν λογαριασμούς που προκαλούν σοκ.
1.000 ευρώ για νερό
Οι λογαριασμοί κυμαίνονται από 500 – 1000 ευρώ, ενώ μέχρι πρότινος πλήρωναν λιγότερο από 100 ευρώ.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε από τον δήμο, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο χρέος της δημοτικής επιχείρησης στη ΔΕΗ. Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, το εν λόγω χρέος έχει διαγραφεί και δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιόν λόγο καλούνται να πληρώνουν τόσο μεγάλα ποσά.
«Δεν πληρώνουμε νερό αλλά… πετρέλαιο»
Η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Εξαλόφου, Πελαγία Χρυσανθοπούλου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το απίστευτο αλαλούμ στους λογαριασμούς νερού στις δύο κοινότητες του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
«Στον Λαγκαδά η ΔΕΥΑΛ δεν κάνει γεωτρήσεις νερού αλλά… πετρελαίου! Αφού η τιμή του νερού στις μεγάλες κλίμακες ξεκινάει από 1,5 ευρώ και φτάνει στα 2,5 ευρώ το κυβικό.
Εμένα ο λογαριασμός μου ήρθε 1092 ευρώ, είναι 6μηνος εκκαθαριστικός λογαριασμός. Αυτές είναι οι αυξήσεις που έγιναν με απόφαση της ΔΕΥΑΛ και της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λαγκαδά. Έγιναν το 2022 και πάρθηκαν με γνώμονα το ενεργειακό κόστος που αυξήθηκε, το χρέος που είχε παραλάβει η τωρινή διοίκηση από τους προηγούμενους, ένα χρέος 4,5 εκ. ευρώ, και μία κοινή υπουργική απόφαση του 2017 από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων για το κοστολόγιο του ύδατος», ανέφερε αρχικά.
«Η ΚΥΑ αυτή το 2022 ακυρώθηκε από το ΣτΕ, τα 4,5 εκ. ευρώ χρέος εξαλείφθηκαν γιατί το υπουργείο Εσωτερικών «χάρισε» τον Σεπτέμβριο του 2022, σε 38 δήμους τα χρέη τους, αντί να γίνει αναπροσαρμογή. Το νερό πριν, στα 50 πρώτα κυβικά ήταν 0, 12 ευρώ.
Η νέα διοίκηση το έκανε 0,40 ευρώ στα πρώτα κυβικά, 333% αύξηση στα πρώτα κυβικά και στα 200 κυβικά είναι 1000% αύξηση. Δεν λέμε να μην γίνουν αυξήσεις αλλά αυτές τις αυξήσεις δεν τις χωρά ο κοινός νους», συμπλήρωσε η κ. Χρυσανθοπούλου.


Latest News

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας