
Συμφωνία από κοινού ανάπτυξης υπέγραψαν η Hyundai Motor Company και η Advent Technologies μετά την επιτυχημένη αξιολόγηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Όπως ανακοινώθηκε, ο Κορεατικός κολοσσός της αυτοκίνησης συνεργάζεται πλέον με την Advent, την καινοτόμο εταιρεία που ξεκίνησε ουσιαστικά ως τεχνοβλαστός στην Πάτρα το 2006 από τον δρα Βασίλη Γρηγορίου, για να εξελιχθεί σήμερα σε εισηγμένη στο Nasdaq, με έδρα στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.
Ουσιαστικά, πραγματοποιήθηκε αξιολόγησης της τεχνολογίας Membrane Electrode Assembly (MEA) της Advent για την κάλυψη των αναγκών κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας της Hyundai και μετά την επιτυχία, οι δύο εταιρείες έχουν υπέγραψαν Συμφωνία Κοινής Ανάπτυξης.
TeamViewer: Ανακοινώθηκε η υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με την Hyundai
Οι υπογραφές
Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023, στα κεντρικά γραφεία της Advent στο Charlestown της Μασαχουσέτης με τη συμμετοχή ανώτερων στελεχών και από τις δύο εταιρείες.
Σύμφωνα με τo deal, η Hyundai και η Advent θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του HMC-Advent Ion Pair™ MEA, τη θέσπιση εμπορικών κριτηρίων για την προμήθεια ΜΕΑ και την αξιολόγηση της προηγμένης τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της Advent για εφαρμογή από την Hyundai. Επιπλέον, τα μέρη θα εισαγάγουν προηγμένες τεχνολογίες ψύξης κυψέλες καυσίμου με μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων υψηλής θερμοκρασίας και κινητικότητας (HT-PEM). Η Advent θα συνεργαστεί στενά καθώς η Hyundai αξιολογεί αυτές τις τεχνολογίες και διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση υπό διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας.
Αυτή η συνεργασία βασίζεται στη δέσμευση και των δύο εταιρειών να αναπτύξουν λύσεις βιώσιμης ενέργειας. Η Hyundai στοχεύει να επιταχύνει τη δημιουργία μιας κοινωνίας βασισμένης στο υδρογόνο με βάση το όραμά της. Η συνέργεια που δημιουργείται από το συνδυασμό της προηγμένης τεχνολογίας των δύο εταιρειών αναμένεται να φέρει επανάσταση στην παγκόσμια αγορά.

«Η ομάδα της Advent είναι περήφανη και ενθουσιασμένη που εισέρχεται στην επόμενη φάση μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας με τη Hyundai. Μέσω αυτής της συνεργασίας, στοχεύουμε να επιταχύνουμε τη στροφή προς τη βιώσιμη ενέργεια και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση ενός καθαρότερου, πιο αποτελεσματικού μέλλοντος, βοηθώντας τη Hyundai να υλοποιήσει τη μελλοντική της στρατηγική», δήλωσε ο Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies. .
«Η Hyundai είναι στην ευχάριστη θέση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της συνεργασίας της με την Advent, μια κορυφαία εταιρεία στον χώρο. Το Ion Pair™ που αποτελεί την καρδιά της κυψέλης καυσίμου, θα αναπτυχθεί συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και των δύο μερών», δήλωσε από την πλευρά του ο Seung Hyun Hong, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Μηχανολογικού Κέντρου στην Hyundai Motor Company.


Latest News

Πιέσεις στον Στάρμερ από την αυτοκινητοβιομηχανία για νέα κίνητρα στα EV
Οι ηγέτες της βιομηχανίας αυτοκινήτων στη Βρετανία απαίτησαν επειγόντως νέα κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς EV

Νέο επενδυτικό χτύπημα από τον όμιλο Aktor – Εξαγοράζει το 51% της Sunforce One
Ο Όμιλος Aktor θα συνεργαστεί με την Greenline για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Πόσα...δίνουν τα hedge funds για να προσλάβουν μετεωρολόγο
Γιατί οι επενδυτικές εταιρείες ζητούν ολοένα και περισσότερο μοντέλα πρόβλεψης καιρού - Πώς οι αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν τις τιμές των εμπορευμάτων

Συμφωνία TotalEnergies - RWE για πράσινο υδρογόνο - Τι προβλέπεται
TotalEnergies και RWE ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πράσινο υδρογόνο - Στόχος η απανθρακοποίηση

Οι τράπεζες εγκαταλείπουν τους «πράσινους» στόχους
Οι τράπεζες υποβαθμίζουν τους κορυφαίους στόχους βιωσιμότητας που είχαν θέσει

Συνάντηση ΕΛΕΤΑΕΝ με τον Αλέξη Χαρίτση
Μεταξύ άλλων, τέθηκε ο ενεργειακός σχειδασμός και στην ανάγκη για ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. ώστε να μειωθούν οι περικοπές ενέργειας

Elpedison: Κατασκευάζει ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ατμού
Το έργο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σχετικά με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

Πόσα πλωτά φωτοβολταϊκά πήραν το «πράσινο φως» - Ποιος κόφτης μπαίνει
Μόνο την ανάπτυξη πιλοτικών έργων στη θάλασσα και σε τεχνητές υδάτινες επιφάνειες επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία

Απότομη προσγείωση για την Tesla - Πόσα έχασε μετά τις εκλογές
Οι επενδυτές εξακολουθούν να συζητούν αν η εταιρεία του Μασκ παραμένει υπερτιμημένη

Τα σχέδια της Κομισιόν για «καθαρή ενέργεια» στην Αφρική
Το «Scaling Up Renewables in Africa» της Κομισιόν με στόχο την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Αφρική