
Η αλματώδης ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού προσελκύει πλέον κεφάλαια από κάθε γωνιά της γης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αλυσίδες τρίτων χωρών επιλέγουν να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά από την Ελλάδα.
Ξενοδοχεία: Πληθωρισμός επενδύσεων στο κέντρο της Αθήνας [Γραφήματα]
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ταϊλανδέζικη αλυσίδα ξενοδοχείων Dusit Hotels and Resorts, η οποία αφού έκανε «κράτηση» στη Γλυφάδα σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ευρώπη.
Στη Γλυφάδα η Dusit Hotels and Resorts συνεργάζεται με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Emad El Hazek, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο που στεγάζεται το νέο πεντάστερο Dusit Suites Athens.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, ο επιχειρηματίας έχει ήδη αγοράσει το ακίνητο όπου θα φιλοξενηθεί το επόμενο ξενοδοχείο με το σήμα της Dusit, το οποίο αυτή τη φορά θα φέρει το brand Devarana, βάζοντας παράλληλα στο επενδυτικό του στόχαστρο τη Μύκονο, όπου και φιλοδοξεί να αναπτύξει το τρίτο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του.
Dusit Suites Athens
Το νέο Dusit Suites Athens υποδέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στον Απρίλιο. Διαθέτει 36 πολυτελείς σουίτες, με εμβαδόν από 33 τ.μ. έως 65 τ.μ., εξωτερική πισίνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, spa και σάουνα, καθώς και χώρους εστίασης. Σε αυτό, μάλιστα, θα φιλοξενείται το DAO restaurant, ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα και γεύσεις από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και την Κίνα, και το O live, με πιάτα μεσογειακής κουζίνας.
Η επένδυση, η οποία μαζί με την αγορά του ακινήτου υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, αποτελεί επί της ουσίας την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου John’s Hotel, που άνοιξε τις πύλες του το 1980 και έχει συνδέσει το όνομά του με την Εθνική Ομάδα μπάσκετ. Για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελούσε την… έδρα της Εθνικής μπάσκετ από το 1987 και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας και μετά. Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης.
Dusit Hotels and Resorts
Η ταϊλανδέζικη αλυσίδα Dusit Hotels and Resorts δραστηριοποιείται σε 16 χώρες, και στα σχέδια της είναι η περαιτέρω επέκταση της. Το 2023 θα εγκαινιάσει συνολικά 14 ξενοδοχεία και resorts, δυναμικότητας σχεδόν 1.700 δωματίων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ακινήτων της σε όλο τον κόσμο σε 62. Η περαιτέρω επέκταση του παγκόσμιου αποτυπώματος της περιλαμβάνει στρατηγικά ανοίγματα, εκτός από την Ελλάδα, στην Κίνα, στην Ινδία, στην Κένυα, στο Νεπάλ και στην Ταϊλάνδη.
Ο όμιλος Dusit International, ιδρύθηκε το 1948. Έχει έδρα την Ταϊλάνδη και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Μπανγκόνγκ, Ελέγχει 300 ξεχωριστά ξενοδοχεία, resorts και τουριστικές βίλες σε 3 ηπείρους σε όλο τον κόσμο (Ασία, Αφρική και Αμερική). Η εταιρεία έχει λανσάρει και διαχειρίζεται 6 brands, όλα πολυτελούς διαμονής. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος έχει παρουσία σε Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ιαπωνία, Κένυα, Σιγκαπούρη, Κατάρ, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Μαλδίβες, Ομάν, Νεπάλ, Μπουτάν και ΗΠΑ.


Latest News

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους

Γιατί οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Οι διεθνείς επισκέπτες μένουν μακριά καθώς αυξάνεται η πολιτική και οικονομική ένταση