
Νέες τουριστικές διαδρομές σε φυσικά αξιοθέατα στην οροσειρά της Ροδόπης θα δημιουργηθούν και θα είναι εύκολα προσβάσιμα στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο του ελληνοβουλγαρικού προγράμματος «έξυπνες στρατηγικές μάρκετινγκ για τον Τουρισμό στη Διασυνοριακή Περιοχή», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg VA Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.
Ενέργεια: Με ποια έργα Ελλάδα και Βουλγαρία θα δίνουν αέριο και ρεύμα στην Αν. Ευρώπη
Η είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας για το πρόγραμμα που φιλοξένησε η περιφερειακή διοίκηση του Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία, την Τετάρτη.
Στη συνάντηση αυτή, ξενοδόχοι, ταξιδιωτικά πρακτορεία και εκπρόσωποι ΜΚΟ πρότειναν μέρη φυσικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Σμόλιαν για ένταξη στις διαδρομές.
Ο στόχος
Η ανάπτυξη τουλάχιστον πέντε νέων διαδρομών έχει ως στόχο να προσελκύσει τουρίστες από τη ροή των διερχόμενων ταξιδιωτών. Μια μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι από τους τουρίστες που επιλέγουν να επισκεφθούν την περιφέρεια του Σμόλιαν προσελκύονται από τα πολιτιστικά, τα ιστορικά και τα φυσικά αξιοθέατα. Περίπου το 80% μεταξύ αυτών συλλέγουν πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι μελλοντικές διαδρομές μπορεί να προσελκύσουν Ρουμάνους τουρίστες που πηγαίνουν στην Ελλάδα ή μετανάστες εργάτες που μετακινούνται νότια το καλοκαίρι.
Μια στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή του Σμόλιαν θα εκπονηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού. Κύριος εταίρος του προγράμματος είναι η Ελληνική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι δικαιούχοι στη Βουλγαρία είναι οι περιφερειακές διοικήσεις στο Χάσκοβο, το Κάρτζαλι και το Σμόλιαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Έρχεται μπαράζ deals στα ξενοδοχεία - Τι πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον
Στην έβδομη θέση στην Ευρώπη το 2024 η χώρα μας στις συναλλαγές ξενοδοχειακών assets - H μέση τιμή των συναλλαγών ανά ξενοδοχείο ήταν 29 εκατ. ευρώ το 2023
![Ξενοδοχεία: «Τσίμπησαν» οι τιμές το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/hotels-600x420.jpg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]
Τι δείχνει αποκαλύπτει η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2024

Σε ρυθμούς κανονικότητας η Σαντορίνη - Το ειδικό πλάνο τουριστικής προβολής
Με θέμα την κατάρτιση ειδικού πλάνου για την προβολή της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000