
Στην ιδιαίτερη δυναμική με την οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι πρόκεται για συνέχεια της περσινής χρονιάς, όπου οι επιδόσεις του τουρισμού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Το 2022 ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας, παρά τις παγκόσμιες κρίσεις, τα έσοδα του 2019 με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία μας στις τρεις μεγαλύτερες αγορές μας – Βρετανία Γερμανία, Γαλλία», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Κικίλιας: Αυξημένη κατά 15% φέτος η κρουαζιέρα
Δίνοντας το στίγμα της νέας σεζόν του 2023 η κυρία Ζαχαράκη στάθηκε στις επιδόσεις του Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 72% και οι αφίξεις 86% σε σχέση με το 2022. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου καταγράφηκε αύξηση 51% – σε σχέση με πέρυσι – στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ συνολικά για τη φετινή χρονιά «οι προγραμματισμένες πτήσεις υπολογίζονται σε 15% παραπάνω από το 2019, πριν την πανδημία».
Η υφυπουργός επεσήμανε επίσης ότι πλέον «υπάρχει και μία ακόμα πιο ποιοτική υποδομή φιλοξενίας: τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκαν 200 νέες 5στερες μονάδες (αύξηση 35%), άλλες τόσες 4στερες και δημιουργούνται συνεχώς νέες».
Τουρισμός: Μεγάλο στοίχημα η στελέχωση των ξενοδοχείων
«Όμως δεν υπάρχει καμία επανάπαυση. Σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, τόσο το υπουργείο όσο και ο κλάδος εργάζονται συνεχώς ώστε να έχουμε φέτος την καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία μας», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τις ερχόμενες εκλογές η κυρία Ζαχαράκη σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τη διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών του παρελθόντος στο σιδηρόδρομο -και όχι μόνο- θα συνεχίσει την παραγωγή κυβερνητικού έργου μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Και στις εκλογές, όπως σημειώνει, θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών βασιζόμενη σε αυτό το συνολικό έργο, αλλά και στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της στη αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται μπροστά μας.


Latest News
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ

Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς Θεσσαλονίκη ξεκινάει η LOT
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο