Σε νομικές ενέργειες προχωρά η Twitter μετά τη διαρροή στο διαδίκτυο τμημάτων του πηγαίου κώδικα της δημοφιλούς πλατφόρμας, που από τον Οκτώβριο έχει περάσει στον έλεγχο του Ίλον Μασκ.
Τεχνητή νοημοσύνη: Όταν ο Ίλον Μασκ προσπάθησε να αναλάβει την OpenAI
Παίρνοντας τη δικαστική οδό, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter θέλει να εντοπίσει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τον λογαριασμό που δημοσίευσε τις πληροφορίες στο Github, μια πλατφόρμα ανταλλαγής κώδικα για την ανάπτυξη λογισμικού που ανήκει στη Microsoft.
Το Twitter ζήτησε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ να διατάξει το Github να παραδώσει «όλες τις πληροφορίες αναγνώρισης που σχετίζονται με τον χρήστη με το όνομα «FreeSpeechEnthusiast».
Σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph, τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι αναρτήθηκαν «διάφορα αποσπάσματα» του πηγαίου κώδικα του Twitter στο διαδίκτυο. Το Github δήλωσε ότι κατέβασε τον κώδικα την Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος του Twitter.
Ο πηγαίος κώδικας
Ο πηγαίος κώδικας μιας πλατφόρμας απαρτίζεται από όλα τα αρχεία κώδικα που χρειάζονται για να μετατραπεί ένα πρόγραμμα από αναγνώσιμη μορφή σε μια ή περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού, σε εκτελέσιμη μορφή.
Είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι αναγνώσιμος από τον άνθρωπο και μορφοποιημένος με τρόπο που να μπορούν να κατανοήσουν οι προγραμματιστές και άλλοι χρήστες.
Η αποκάλυψη των εσωτερικών λειτουργιών του Twitter μπορεί να καταστήσει την υπηρεσία πιο ευάλωτη σε απόπειρες πειρατείας.
Η πλατφόρμα ζητά από το GitHub τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου, τα email, τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διευθύνσεις IP των εμπλεκομένων στη διαρροή.
Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τη διαρροή, σύμφωνα με τους New York Times.
Η ειρωνεία προς τον Μασκ
Το όνομα χρήστη που επέλεξε το άτομο το οποίο προχώρησε στη διαρροή φαίνεται ότι είχε ως στόχο να ειρωνευτεί τον Μασκ, ο οποίος υποστήριζε ότι προχώρησε σε εξαγορά του Twitter με στόχο να αποκαταστήσει την «ελευθερία του λόγου» στην πλατφόρμα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla είχε δηλώσει ότι σκόπευε να δημοσιοποιήσει μέρος του πηγαίου κώδικα, που αφορούσε τα προτεινόμενα tweets.
Latest News
Γιατί τα υποθαλάσσια καλώδια είναι «πειρασμός» για τους σαμποτέρ
Επιχειρήσεις και κυβερνήσεις βασίζονται στα υποθαλάσσια καλώδια για κρίσιμες δραστηριότητες - Πόσο ασφαλή είναι και πώς προκαλούνται φθορές
Η Baidu έκανε την έκπληξη - Πτώση εσόδων αλλά μικρότερη από το αναμενόμενο
Η Baidu κατέγραψε αύξηση 12% των εσόδων της από μη διαδικτυακό μάρκετινγκ στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Visa: 10 συμβουλές για να κάνετε τις αγορές σας με ασφάλεια
Όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Visa «Απειλές απάτης στις γιορτές 2024»’, οι απειλές κλιμακώνονται αυτή την περίοδο
Η Ινδονησία «στρίμωξε» την Apple - Πώς κέρδισε δεκαπλάσια επένδυση
Η Apple «πείστηκε» να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αξεσουάρ και εξαρτημάτων στο Μπαντούνγκ της Δυτικής Ιάβας
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Πώς ο Τραμπ επιδιώκει να φέρει στα μέτρα του... Μασκ τον νόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα
Η ομάδα Τραμπ επιδιώκει να κάνει πιο εύκολους τους κανόνες για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων - Τυχαίο...;
Αυξημένες κατά 25% οι κυβερνοαπειλές στο λιανεμπόριο ενόψει της Black Friday
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy
«Θύμα» της επιτυχίας της η Nvidia - Τεράστια κέρδη αλλά κάτω από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις
Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περίπου 5% σε διευρυμένες συναλλαγές μετά την ανακοίνωση όπως αναφέρει το Bloomberg
Τι αξίζει η Google χωρίς τον Chrome;
Στη «δίκη της δεκαετίας» οι Αμερικανοί δικαστές ζητούν από την Google να αποχωριστεί τον Chrome. Πόσο σημαντικός είναι ο browser για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό;
Πού επεκτείνουν τη δράση τους Κινέζοι χάκερ - Ποιους διπλωμάτες παρακολουθεί το Ιράν
Τι δείχνει η τελευταία Έκθεση Δραστηριότητας APT της ESET για την κυβερνοασφάλεια και τη δράση επιλεγμένων ομάδων προηγμένων επίμονων απειλών (APT)