
Έως και τις 14 Μαΐου θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τα φετινά ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής γεωργίας.
Τα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής γεωργίας επιβραβεύουν επιχειρήσεις και φορείς της αξιακής αλυσίδας βιολογικών προϊόντων για καινοτόμα, βιώσιμα και πρωτότυπα έργα που δίνουν πραγματική προστιθέμενη αξία στην παραγωγή και την κατανάλωση βιολογικών τροφίμων. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 25 Σεπτεμβρίου.
ΕΕ: Ξεκινούν αιτήσεις για τα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής
Θα δοθούν οκτώ βραβεία σε επτά κατηγορίες: καλύτερος βιοκαλλιεργητής και καλύτερη βιοκαλλιεργήτρια, καλύτερη βιολογική περιφέρεια, καλύτερη βιολογική πόλη, καλύτερη βιολογική «βιοπεριοχή», καλύτερη βιολογική μικρομεσαία επιχείρηση μεταποίησης τροφίμων, καλύτερος βιολογικός λιανοπωλητής και καλύτερο βιολογικό εστιατόριο / βιολογική υπηρεσία εστίασης.
Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιολογικής Γεωργίας συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, την COPA-COGECA και την IFOAM Organics Europe με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στην κριτική επιτροπή των βραβείων.
«Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιολογικής Γεωργίας αναδεικνύουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές της βιολογικής γεωργίας. Όλοι ξέρουμε ότι οι βιολογικές μέθοδοι προστατεύουν τα οικοσυστήματα και τους φυσικούς πόρους, ωστόσο οι νικητές και οι νικήτριες των περσινών βραβείων απέδειξαν και πόσο ανθεκτική, κερδοφόρα και παραγωγική μπορεί να είναι η βιολογική γεωργία. Εντυπωσιάστηκα από το πάθος και την επιχειρηματικότητα των αγροτών, των επιχειρήσεων και των τοπικών αρχών που έλαβαν μέρος στα περσινά βραβεία και ανυπομονώ να ανακαλύψω και φέτος ιστορίες που εμπνέουν. Παροτρύνω όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στον τομέα της βιολογικής γεωργίας της ΕΕ να προτάξουν το όνομά τους, να αναδείξουν τη δουλειά τους και να αποτελέσουν παράδειγμα για τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλή τύχη σε όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες!», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση