![ΗΠΑ: Τρέχουν να πουλήσουν τις επαύλεις τους οι πλούσιοι και διάσημοι του Χόλιγουντ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/HOLLYWOOD.jpg)
Να πουλήσουν τις πολυτελείς κατοικίες τους σπεύδουν πολλοί πλούσιοι και διάσημοι του Χόλιγουντ, προσπαθώντας να τις… ξεφορτωθούν πριν την 1η Απριλίου, οπότε ξεκινάει η επιβολή του λεγόμενου «φόρου για τις επαύλεις» (“Mesure ULA”).
Χόλιγουντ: Ποιος σταρ πληρώθηκε για μια μόνο ταινία με 100 εκατ. δολάρια
Ο νέος αυτός φόρος προβλέπει ότι στο εξής όποιος πουλάει ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων θα πληρώνουν φόρο 4%.
Για πωλήσεις, δε, πάνω από 10 εκατ. δολάρια, ο φόρος ανεβαίνει στο 5,5% και τα έσοδα θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση της πολιτικής πρόνοιας για στέγαση.
Από το Χόλιγουντ των… φτωχικών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να συγκεντρωθούν από τις αγοραπωλησίες μέχρι και 1 δισ. δολάρια τα οποία θα ενισχύσουν την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων που συνεχών διογκώνεται.
Το μέτρο ULA ψηφίστηκε με ποσοστό 57% των ψηφισάντων τον Νοέμβριο του 2022, μετά από επίμονη εκστρατεία φορέων για την στέγαση και των εργατικών συνδικάτων.
Ωστόσο, αντιμετώπισε αντιδράσεις από κτηματομεσίτες, οι οποίοι προειδοποίησαν για «φρενίτιδα» πωλήσεων μεταξύ των πλουσιότερων ιδιοκτητών ακινήτων.
Από τον Τζιμ Κάρεϊ μέχρι την Κάιλι Τζένερ
Διασημότητες, όπως ο Τζιμ Κάρεϊ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η Κάιλι Τζένερ, έχουν βγάλει προς πώλησης όλα τα μεγάλα τους ακίνητα τους τελευταίους μήνες.
Το σπίτι του Κάρεϊ, έκτασης 12.700 τετραγωνικών ποδιών, βγήκε στην αγορά τον Φεβρουάριο για 29 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Σπίαρς φέρεται να πουλάει το σπίτι της 11.650 τετραγωνικών ποδιών στο Calabasas προς 12 εκατομμύρια δολάρια, μόλις έξι μήνες αφότου το αγόρασε με τον σύζυγό της Σαμ Ασγκάρι.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Κάιλι Τζένερ πουλάει επίσης το σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς, για περισσότερα από 33 εκατομμύρια δολάρια. Η ίδια και ο σύζυγός της αγόρασαν το ακίνητο με μόλις… επτά υπνοδωμάτια και 10 μπάνια το 2018 έναντι 20,4 εκατ. δολαρίων.
Ακόμη, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ έβγαλε προς πώληση την έπαυλή του 30.500 τετραγωνικών ποδιών στο Μπέβερλι Χιλς τον περασμένο Απρίλιο, πολύ πριν την ψήφιση του μέτρου. Ωστόσο, μείωσε τη ζητούμενη τιμή από 87,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 79,5 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο για να το… ξεφορτωθεί και τελικά βρήκε αγοραστή τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Ο Τάιρον μακ Κίλεν, του μεσιτικού Official Partners, είπε στους New York Times ότι το Measure ULA «δημιούργησε μια φρενίτιδα, με τους ανθρώπους να προσπαθούν να προλάβουν την ημερομηνία της 1ης Απριλίου, αλλά και πολλές ευκαιρίες για τους αγοραστές που αναζητούν να σπίτια αξίας».
Ένας άλλος μεσίτης, ο Τζος Άλτμαν, πρόσθεσε στην The Telegraph: «Βλέπω να γίνονται συμφωνίες που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν γίνει».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου