Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου με την κυκλοφορία του Microsoft Security Copilot, παρέχοντας ένα ισχυρό εργαλείο με την ταχύτητα του ΑΙ για πιο γρήγορο εντοπισμό και απόκριση σε απειλές και τη βαθύτερη κατανόηση του τοπίου των απειλών συνολικά.

Το Security Copilot, ουσιαστικά ένας εύχρηστος βοηθός AI, έχει σχεδιαστεί για να «συνεργάζεται» απρόσκοπτα με ομάδες ασφαλείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες στο χώρο της κυβερνοασφάλειας να επιτηρούν τι συμβαίνει στο περιβάλλον τους, να μαθαίνουν από τις υπάρχουσες πληροφορίες, να συσχετίζουν τη δραστηριότητα απειλών και να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες και αποτελεσματικές αποφάσεις σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Η απάντηση της Microsoft στην Google – Τεχνητή νοημοσύνη και στο Office

Απλοποίηση διαδικασιών και επιτάχυνση απαντήσεων

Σε έναν κόσμο όπου πραγματοποιούνται σχεδόν 1.300 password attacks το δευτερόλεπτο, τα διάσπαρτα διαθέσιμα εργαλεία και οι ήδη υπάρχουσες υποδομές δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τους εισβολείς. Το Security Copilot έρχεται να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να ενισχύσει τις δυνατότητες των ομάδων ασφαλείας συνοψίζοντας και κατανοώντας τη νοημοσύνη των απειλών, βοηθώντας τους αρχικά, να δουν μέσα από το «θόρυβο» της διαδικτυακής κίνησης και στη συνέχεια να εντοπίσουν ταχύτερα την κακόβουλη δραστηριότητα.

Το Security Copilot θα βοηθήσει επίσης τις ομάδες ασφαλείας να συσχετίσουν και να συνοψίσουν δεδομένα για επιθέσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένα περιστατικά και προτείνοντας τον καλύτερο τρόπο δράσης για την ταχεία αποκατάσταση διαφόρων απειλών, εγκαίρως.

Ενισχύοντας την τεχνογνωσία των ομάδων ασφαλείας

Το Security Copilot «μαθαίνει» και βελτιώνεται συνεχώς, για να διασφαλίζει ότι οι ομάδες ασφαλείας λειτουργούν με τις πιο πρόσφατες γνώσεις σχετικά με τους εισβολείς, τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες τους. Το προϊόν θα παρέχει συνεχή πρόσβαση στα πιο προηγμένα μοντέλα OpenAI για την υποστήριξη απαιτητικών εργασιών και εφαρμογών ασφαλείας. Η ορατότητα του εργαλείου στις απειλές τροφοδοτείται τόσο από τα δεδομένα ασφαλείας του εκάστοτε οργανισμού, όσο και από τον τεράστιο όγκο δεδομένων της Microsoft γύρω από την ανάλυση των απειλών. Επιπλέον, το Security Copilot διευρύνει τις δυνατότητες της ομάδας ειδικών και λειτουργεί υποβοηθώντας τους και υποστηρίζοντας την τεχνογνωσία τους, τις ροές εργασίας, τα threat actor profiles και την αναφορά συμβάντων μεταξύ των ομάδων.

Το Security Copilot ενσωματώνεται εγγενώς σε μια αυξανόμενη λίστα προϊόντων του Microsoft Security, όπως το Sentinel και το Defender, με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν μια πλήρη εμπειρία σε ολόκληρο το πρόγραμμα ασφαλείας τους.

Διαθεσιμότητα

Το Microsoft Security Copilot είναι προς το παρόν διαθέσιμο μέσω ιδιωτικής προεπισκόπησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft μόλις στα μέσα Μαρτίου είχε ανακοινώσει ότι φέρνει νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, με την ονομασία Copilot, στην σουίτα εφαρμογών γραφείου Microsoft 365 (πρώην Office 365) που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημοφιλείς εφαρμογές όπως τα Word, PowerPoint και Excel.

«Τεχνητή νοημοσύνη, η μεγαλύτερη επανάσταση μετά το Ίντερνετ»

Σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σήμερα στην Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει το cloud.

«Η τεχνολογία είναι ένας παράγοντας αποπληθωρισμού. Όταν μια εταιρεία επενδύσει στην τεχνολογία, τότε μπορεί να παράγει και να λειτουργήσει πολύ πιο αποδοτικά. Και όταν μιλάμε για επένδυση στην τεχνολογία, μιλάμε για το Cloud, γιατί αυτός είναι ο τρόπος να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε», επεσήμανε.

Ο κ. Μιχαλόπουλος υπογράμμισε ότι το Cloud «είναι μακράν η ασφαλέστερη επένδυση που μπορεί να γίνει σήμερα σε επίπεδο τεχνολογίας», καθώς και «η πιο πράσινη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε». Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο της απόκτησης αδειών για τα κέντρα δεδομένων» . Επίσης, στόχος της εταιρείας είναι να φέρει τα «copilot projects», που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Microsoft, ώστε αυτά να αξιοποιηθούν στη δημόσια διοίκηση και στις επιχειρήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον προσανατολισμό της εταιρείας στην απόκτηση και αναβάθμιση τεχνολογικών δεξιοτήτων των φοιτητών, δημοσίων υπαλλήλων και εργαζόμενων σε εταιρείες. Εκτίμησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη, όπως εξελίσσεται, «είναι η μεγαλύτερη επανάσταση μετά το Ίντερνετ» και πρόσθεσε πως «ό,τι θα συμβεί τα επόμενα ένα-δύο χρόνια θα είναι καταπληκτικό για το πώς θα αλλάξει ο κόσμος και τώρα είναι η στιγμή να προετοιμαστούμε γι’ αυτό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η έλλειψη ενέργειας για τα data centers αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η αδηφάγα Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης - Που πάνε τα νέα data centers

Η πεινασμένη για ενέργεια τεχνητή νοημοσύνη καταπονεί τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη θέση της χώρας ως τεχνολογικού κόμβου της Ευρώπης

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και αντιπρόεδρο του Endeavor Greece Ανδρέα Σταυρόπουλο στο πλαίσιο του GenAI Summit