
Στην παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας μέσω τεσσάρων αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών αποθήκευσης που εξασφάλισε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προχωρά η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται, με ετήσια δυναμικότητα 700.000 τόνων τούβλων και 75.000.000 τεμαχίων κεραμιδιών και αξεσουάρ στέγης, η εταιρεία με την επένδυση αυτή επιδιώκει να διασφαλίσει τα μεγέθη της παραγωγής, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.
«Θέτοντας στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της τη βιώσιμη ανάπτυξη, η ΚΕΒΕ υλοποιεί ένα στοχευμένο πλάνο επενδύσεων, με επίκεντρο τη διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης», αναφέρεται ακόμη. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία απέκτησε από τη ΡΑΕ τέσσερις άδειες αποθήκευσης ενέργειας, συνολικής ισχύος 386.4MW και ωφέλιμης χωρητικότητας 762.9MWh. Μέσω της χρήσης των συγκεκριμένων αδειών, η ΚΕΒΕ αποσκοπεί στην ενίσχυση της αξιοποίησης των μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και στην ελαχιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις. Επιπλέον, η ΚΕΒΕ, μέσω των θυγατρικών εταιρειών της, διατηρεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΡΑΕ συνολικής ισχύος 135MW, εκ των οποίων 19.5MW είναι σε λειτουργία, 14MW έχουν όρους σύνδεσης και 69MW είναι σε ώριμο στάδιο.
Πρωτοβουλίες
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΒΕ, Άγις Κοθάλης, δήλωσε σχετικά: «Η ΚΕΒΕ, με παράδοση 90 ετών στον κλάδο της κεραμοποιίας και την παραγωγή καινοτόμων και οικολογικών δομικών κεραμικών προϊόντων, επενδύει σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη με πρωταρχικό στόχο την απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας. Σε αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν περαιτέρω στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος έως το 2030 κατά 69% για τα κεραμίδια και 65% για τα τούβλα, σε σύγκριση με το 1990, ενώ έχουμε ήδη πετύχει μείωση της τάξεως του 47% και 41% αντίστοιχα».
Η ΚΕΒΕ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, που εκτείνεται σε ιδιόκτητο χώρο 235.000 τ.μ. στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Εμφανίζοντας έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, η ΚΕΒΕ προμηθεύει περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο με δομικά προϊόντα, που προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία.


Latest News

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων