
Συνάντηση με την πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα, Anna-Karine Asselin πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
Όπως επισημαίνεται, η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για στοχευμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ειδική μνεία έγινε στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και στη γέφυρα που οικοδομείται από την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά.
Πρόβλεψη για αύξηση 15% στις προγραμματισμένες πτήσεις σε σχέση με το 2019
Οι πτήσεις
Ισχυρός μοχλός για τη επίτευξη των στόχων αποτελούν οι απευθείας πτήσεις της Air Canada (Τορόντο- Αθήνα και Μόντρεαλ- Αθήνα) οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 28 Μαρτίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου με πιθανή επέκταση τον Νοέμβριο.
Αναφορικά με την Air Transat, οι απευθείας πτήσεις από Τορόντο και Μόντρεαλ για το «Ελ. Βενιζέλος» θα πραγματοποιούνται από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Αύξηση στις προγραμματισμένες αφίξεις
Δίνοντας το στίγμα της νέας σεζόν του 2023 η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε σταθεί πριν από λίγες ημέρες στις επιδόσεις του Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 72% και οι αφίξεις 86% σε σχέση με το 2022. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου καταγράφηκε αύξηση 51% – σε σχέση με πέρυσι – στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ συνολικά για τη φετινή χρονιά «οι προγραμματισμένες πτήσεις υπολογίζονται σε 15% παραπάνω από το 2019, πριν την πανδημία».


Latest News

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους

Γιατί οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Οι διεθνείς επισκέπτες μένουν μακριά καθώς αυξάνεται η πολιτική και οικονομική ένταση

Τι συμβαίνει με το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» και τις επενδύσεις Δουζόγλου
To 2022 η διεθνής αλυσίδα Hilton και το επενδυτικό «όχημα» SCD Group LTD του κ. Δουζόγλου, συμφώνησαν να συνεργαστούν στο ιστορικό Πεντελικόν της Κηφισιάς

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί
Τι δείχνουν τα στοιχεία της FedHATTA για τις κρατήσεις το Πάσχα