
Ξεκλείδωσε την εκταμίευση των 5,4 δισ. δολαρίων προς την Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς ολοκλήρωσε την τέταρτη αξιολόγηση της υπερχρεωμένης χώρας στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος ύψους 44 δισ. δολαρίων.
Το ΔΝΤ δεν έκανε καμία αναφορά στο αίτημα της Αργεντινής για χαλάρωση των στόχων για τα αποθεματικά που είναι ολοένα και πιο δύσκολο να επιτευχθούν εν μέσω μιας ιστορικής ξηρασίας που πλήττει τις εξαγωγές σιτηρών της χώρας, αλλά δήλωσε ότι μια εκτενέστερη δήλωση θα εκδοθεί αργότερα.
Αργεντινή: Χαριστική βολή για την οικονομία η χωρίς προηγούμενο ξηρασία
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας. Το ποσό προκύπτει από τα νέα κεφάλαια του ΔΝΤ μείον 2,7 δισ. δολάρια που είναι η αποπληρωμή που όφειλε η Αργεντινή στον δανειστή.
Πηγή της κεντρικής τράπεζας δήλωσε στο Reuters ότι τα κεφάλαια έχουν φθάσει στα ταμεία της χώρας όπως φαίνονται από τα επίπεδα των αποθεματικών. Όμως τα αποθεματικά παραμένουν πολύ χαμηλά, καθώς η ξηρασία έπληξε τις εξαγωγές σιτηρών της χώρας, την κύρια πηγή εσόδων σε δολάρια και ο παγκόσμιος πληθωρισμός ανέβασε το κόστος.
«Η εκταμίευση από το Ταμείο έχει εισέλθει και αντικατοπρίζεται στα αποθεματικά, τα οποία αυξήθηκαν πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ως καθαρό αποτέλεσμα μετά τις πληρωμές», δήλωσε η πηγή.


Latest News

Γιατί προειδοποιεί η επικεφαλής των Βραβείων Νόμπελ
Τα σχόλια της διευθύντριας του Ιδρύματος Νόμπελ έρχονται καθώς ο Τραμπ επιτίθεται σε κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς

Η τεράστια τρύπα στα οικονομικά του Λος Άντζελες - Έρχονται χιλιάδες απολύσεις
Το Λος Άντζελες αντιμετωπίζει μια τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης.

Αμερικανική αντιπροσωπεία στη Γροιλανδία - Έντονες αντιδράσεις στη χώρα
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας λέει ότι το ταξίδι είναι «επίδειξη ισχύος» και κατηγορεί τις ΗΠΑ για παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της

Καμπανάκι Moody's για το αξιόχρεο των ΗΠΑ
Η Moody's αναμένει ότι η επιβάρυνση του χρέους θα «ανέλθει σε περίπου 130% του ΑΕΠ έως το 2035 από σχεδόν 100% το 2025»

Η Κίνα διαφωνεί με τη συμφωνία για τη Διώρυγα του Παναμά αλλά δεν την μπλοκάρει
Η συμφωνία της BlackRock για τη Διώρυγα του Παναμά, μειώνει το παγκόσμιο δίκτυο λιμένων που ελέγχει η Κίνα

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία πλήττουν το ουράνιο - Βουτιά στις τιμές
Οι τιμές του ουρανίου, που παλαιότερα ήταν στο ζενίθ τώρα οδεύουν στο ναδίρ - Πώς θα επηρεάσει η λήξη του πολέμου

Η Hyundai ανακοινώνει επενδύσεις 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ
Η Hyundai προσπαθεί να προσαρμοστεί στους δασμούς Τραμπ μεταφέροντας δραστηριότητες στις ΗΠΑ

Το FBI συγκροτεί ειδική ομάδα για να ερευνήσει τις επιθέσεις εναντίον της Tesla
Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις σε εκθεσιακό χώρο της Tesla στο Τέξας, το FBI ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ειδική ομάδα

Το δυσθεώρητο μπόνους στον CEO της Shell και η υποχώρηση από τους πράσινους στόχουςυς εν μέσω περικοπών;
Παρά τα μειωμένα κέρδη και τις περικοπές δαπανών, η Shell δίνει μεγαλύτερο μπόνους στο CEO της, παρά την σφορδή κριτική

Δολάριο: Θα παραμείνει στη θέση του βασιλιά των νομισμάτων;
Πώς χτίστηκε η κυριαρχία του δολαρίου μέσα από θεσμούς, εμπορικές σχέσεις και συμμαχίες