
Στην ταυτοποίηση των τριών Κολομβιανών που είχαν πραγματοποιήσει τη μεγάλη «αρπαγή» σε τράπεζα της Νέας Σμύρνης τον περασμένο Ιούλιο, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών έπειτα από δουλειά οκτώ και πλέον μηνών πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Με δράση σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία και Φινλανδία, η διαβόητη συμμορία οι δράστες κινήθηκαν κάτω από τη μύτη των υπαλλήλων της τράπεζας και στις 8 του Ιουλίου προχώρησαν στο μεγάλο ριφιφί.
Πώς έδρασαν
Οι τρεις Κολομβιανοί, που είναι ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές ημέρες πριν το χτύπημα, από τη Σερβία, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους. Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο στη Νέα Σμύρνη, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.
Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.
Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στην Ισπανία.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή για τους τρεις Κολομβιανούς, που αποτελούν μέλη Διεθνικού Εγκληματικού Κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται στις διαρρήξεις τραπεζικών θυρίδων.


Latest News

Λευκός Οίκος: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λίβιτ μίλησε για τις συνομιλίες για την Ουκρανία εν όψει της επικοινωνίας Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν

Διήμερο με τσουχτερό κρύο: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία [χάρτες]
Αλλαγή σκηνικού στον καιρό από την Τρίτη με «βουτιά» του υδραργύρου . Σε ισχύει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Μητσοτάκης: Μειώσεις φόρων χωρίς να αποκλίνουμε από τη δημοσιονομική σταθερότητα
Από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών άνοιξε ο κύκλος επισκέψεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία

Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου: Οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κοραή
Ο Δήμος Αθηναίων και η Greenpeace δίνουν «Ραντεβού στις Βρύσες»για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Νέα ανάρτηση Δοξιάδη: Δεν ήταν στο χέρι του Πρωθυπουργού να μείνω ως υφυπουργός
Τι ανάρτησε στα social media ο Αρίστος Δοξιάδης μετά την παραίτηση του από μέλος της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Από το Οικονομικών ανοίγει σήμερα ο κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, το Σάββατο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία ως έναν τομέα που δίνεται προτεραιότητα

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί
Η παραίτηση Δοξιάδη κατάφερε να τελειώσει μια και καλή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις του ανασχηματισμού. Η υπόθεση με το καρτέλ στα ξενόγλωσσα βιβλία, τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα 50 εκατ. ευρώ απ' το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Τρίτη οι συνομιλίες Τράμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τα ξημερώματα ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη.

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,