
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν περαιτέρω τα βασικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην περιοχή, καθώς παρακολουθούν και την πορεία των τιμών του πετρελαίου.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,63% και έκλεισε στις 7.223 μονάδες, ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 28.188,15 μονάδες και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,51% στις 2.017,68 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 0,22%, ενώ ο Kosdaq κινήθηκε 0,86% υψηλότερα. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης άνοδο, με τον Shenzhen Component να κερδίζει 1,36% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,54%. Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,31%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 0,81%.
Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας
Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας παρουσίασε την ηπιότερη συρρίκνωση σε διάστημα πέντε μηνών. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών στη μεταποίηση αυξήθηκε στο 49,2% για τον Μάρτιο, υψηλότερα από το 47,7% του Φεβρουαρίου, βάσει ιδιωτικής έρευνας.
Σύμφωνα με την ιδιωτική έρευνα της τράπεζας au Jibun, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει σε έδαφος συρρίκνωσης για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, πρόκειται για “μια ηπιότερη επιδείνωση της συνολικής υγείας του ιαπωνικού μεταποιητικού τομέα. Η αρνητική μέτρηση ήταν η ηπιότερη στην τρέχουσα ακολουθία πέντε μηνών”.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Νότιας Κορέας υποχώρησε τον Μάρτιο στο 47,6 έναντι 48,5 τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των τελευταίων έξι μηνών. Σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα της S&P Global, τα στοιχεία του Μαρτίου έδειξαν την ενδέκατη συνεχόμενη μηνιαία μείωση της παραγωγής των κατασκευαστών της Σεούλ.
Η Νότια Κορέα κατέγραψε επίσης μείωση της βιομηχανικής παραγωγής για τον Φεβρουάριο, με πρωταγωνιστές κυρίως τις εταιρείες ημιαγωγών. Τα μέλη που συμμετείχαν στην έρευνα απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό την πτώση στις υποτονικές συνθήκες εγχώριας και εξωτερικής ζήτησης, ενώ η S&P Global σημείωσε επίσης ότι η συνεχιζόμενη οικονομική αδυναμία και η κακή εμπιστοσύνη άσκησαν καθοδικές πιέσεις στις πωλήσεις.
Τέλος, ο Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών για τη μεταποίηση Caixin/Markit της Κίνας για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 50, χάνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 51,7. Η μέτρηση για τον Μάρτιο μειώθηκε από το 51,6 που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο, το οποίο ήταν πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ο επίσημος δείκτης PMI της Κίνας για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 51,9, υψηλότερα από τις προσδοκίες για 51,5 από έρευνα του Reuters.


Latest News

Παγκόσμια καθίζηση έφεραν οι δασμοί Τραμπ στις αγορές - 1.600 μονάδες κάτω ο Dow, η χειρότερη μέρα από το 2020 για S&P 500
Οι αγορές καθολικά κινήθηκαν καθοδικά μετά την ανακοίνωση των σαρωτικών ανταποδοτικών δασμών - Σε bear market οι αμερικανικές smallcaps

Βουτιά για ευρωαγορές - Ισχυρό το πλήγμα των δασμών στους περισσότερους κλάδους
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,67% και έκλεισε στις 522,59 μονάδες

Συνεχίζεται το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα - Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς
Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Βυθίζεται η Wall Street δια χειρός Τραμπ - Περίπου 1,7 τρισ. διαγράφηκαν από τον S&P 500
Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ επεκτείνει τις απώλειες που έφεραν οι δασμοί Τραμπ
Το Brent καταγράφει μείωση πάνω από 5%

Ράλι καταγράφει το ευρώ - Ενισχύεται πάνω από 2% έναντι του δολαρίου
Αποδυναμώνεται το δολάριο υπό το βάρος των δασμών Τραμπ - Ενισχύεται το γεν και το ελβετικό φράγκο

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες