Με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει την ώθηση, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται στη ζώνη των 1.060 μονάδων πλέον, διευρύνονται το σερί της ανάκαμψης, χωρίς όμως να βελτιώνει και τη συναλλακτική του δραστηριότητα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,81% στις 1.063,17 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Σήμερα άρχισε και Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών, με την αγορά ήδη να κινείται με βάση τις σχετικές αργίες (η 7η και 10η του Απριλίου είναι επίσημες αργίες για το ΧΑ). Και μπορεί αυτό να αποτυπώνεται στη σημαντική μείωση του τζίρου σήμερα, αλλά και η εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας δεν βοήθησε την αγορά να δώσει το μήνυμα της ανάκαμψης, παρά το γεγονός ότι έχει βελτιώσει τη θέση της από τα χαμηλά των 1.014 μονάδων.

Το θετικό είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να έχει επανέλθει το επίκεντρο των αγοραστών, επικουρώντας στην ύψωση των αναχωμάτων στην ούτως ή άλλως αναμενόμενη προεκλογική νευρικότητα. Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο είναι η επενδυτική κοινότητα να κρατήσει στάση αναμονής και μια πιο επιλεκτική εστίαση σε μετοχές που έχουν ισχυρή κερδοφορία και δεν επηρεάζεται σημαντικά από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, Πειραιώς, ΟΛΠ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος οδηγούν την άνοδο, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Quest, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Autohellas, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα. Σε αρνητικά εδάφη είναι από την άλλη πλευρά οι Coca Cola, Jumbo, Aegean, Titan, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών