Με σημαντικά κέρδη συνεχίζει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, δοκιμάζοντας τις αντοχές του πάνω από τις 1.060 μονάδες, χωρίς όμως να ανεβάζει συναλλακτικούς ρυθμούς. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,96% στις 1.064,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 28 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί να επανέλθει στην «κανονικότητα» μετά τον ταραχώδη Μάρτιο, ο οποίος στέρησε περίπου το 7% του γενικού δείκτη και το 18% του τραπεζικού. Όπως ακόμη και αυτό το πισωγύρισμα φαίνεται να ερμηνεύεται στη σφαίρα της αναμενόμενης διόρθωσης, ακόμη και αν η αφορμή που έγινε έχει αφήσει κάποιες επιφυλάξεις στην εγχώρια επενδυτική κοινότητα.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ήπια κέρδη

Κίνδυνος αστάθειας

Ο Απρίλιος θα «χρωματιστεί» όπως είναι αναμενόμενο από τις προεκλογικές ισορροπίες, εκτός εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να αλλάζει τα δεδομένα. Άλλωστε και η JP Morgan μίλησε για κίνδυνο αστάθειας στην αγορά έως τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας στις 21 Μαΐου, αλλά προέβλεψε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να σχηματίσει είτε κυβέρνηση πλειοψηφίας είτε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές και θα συνεχίσει να ακολουθεί την τρέχουσα ατζέντα πολιτικής.

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρή είναι η άνοδος σε Μυτιληναίο, Alpha Bank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Βιοχάλκο, Coca Cola, Εθνική και ΟΠΑΠ. Θετικά κινούνται οι Quest, ΟΛΠ, Motor Oil, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι Jumbo, Λάμδα, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece