Πέντε ημέρες ανόδου και κέρδη άνω του 4% ήταν αρκετά για να προκαλέσουν αρκετούς πωλητές σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, ώστε να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,05% στις 1.068,81 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Νευρικότητα

Η νευρικότητα είναι έκδηλη σήμερα στο ΧΑ, το οποίο προς ώρας δείχνει να διαχειρίζεται καλά τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς και το δύσκολο πολιτικό περιβάλλον το οποίο κυριαρχεί στην εγχώρια ειδησεογραφία, το ΧΑ δείχνει σημαντικές αντοχές, συντηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από τα πρόσφατα χαμηλά τους.

Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία μάλιστα θα κυριαρχήσει ενόψει των αργιών του Πάσχα, καθιστούν ευκολότερο το έργο των στηρίξεων ακόμη και από μικρές αγοραστικές κινήσεις. Μια εικόνα που προφανώς θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, μιας και το «πενθήμερο» της διαπραγμάτευσης θα περιοριστεί σε… «τριήμερο».

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία οι Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Autohellas, Aegean, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Εθνική και Βιοχάλκο έχουν αρνητικό πρόσημο, αλλά από την άλλη, θετικά κινούνται οι Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Quest, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών