Στασιμότητα και μικρές κινήσεις είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις συναλλαγές όπως αναμένετο, να φθίνουν, λόγω της επικείμενης επίσημης χρηματιστηριακής αργίας της Παρασκευής. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,27% στις 1.072,62 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νευρικότητα και χαμηλές συναλλαγές

Την ώρα που τα μεγάλα Χρηματιστήρια παγκοσμίως βαίνουν προς το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα (καθολικών), το ΧΑ διατηρεί τα επίπεδα και κατ’ επέκταση το θετικό του momentum. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η επιλεκτικότητα απουσιάζει, με την αγορά να βρίσκεται σε στασιμότητα.

Καταλύτης το πολιτικό σκηνικό

Ο καταλύτης παραμένει το πολιτικό σκηνικό εν όψει εκλογικής αναμέτρησης, της οποίας ένα καθαρό αποτέλεσμα θα κρίνει λίγο έως πολύ και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Μιας βαθμίδας που αποτελεί και το διακύβευμα των μακροπρόθεσμων αγοραστών, άρα και της συμπεριφοράς τους το επόμενο δίμηνο.

Σε επίπεδο τίτλων, θετικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΛΠ, Jumbo, Titan, ΔΕΗ, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Autohellas και Βιοχάλκο, ενώ αρνητικά οι ΟΠΑΠ, Aegean, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Motor Oil και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών