Διαδικαστικού… χαρακτήρα ήταν η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έκλεισε με άνοδο, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, η συναλλακτική δραστηριότητα δεν επιβεβαίωσε κάποια αλλαγή στο κλίμα της αγοράς. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,40% στις 1.074 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 46 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό σήμερα, όπως αναμένετο, λόγω της επικείμενης επίσημης χρηματιστηριακής αργίας της Παρασκευής και της Δευτέρας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η επιλεκτικότητα απουσίασε, με την αγορά να βρίσκεται σε στασιμότητα.

Σε χαμηλούς ρυθμούς οι απώλειες στη Wall Street

Άλλωστε, στασιμότητα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους εναπομείναντες traders να περιορίζονται σε επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους που έχουν δώσει κάποια νέα που να υπαγορεύουν αναπροσαρμογές θέσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ο Απρίλιος δεν έχει αρχίσει άσχημα, με αρκετές κινήσεις ήδη να έχουν θετικές αποδόσεις, μετά από τον δύσκολο Μάρτιο. Η «ώρα της κρίσης» προφανώς και θα έρθει μετά τις αργίες του Πάσχα.

Ο καταλύτης παραμένει το πολιτικό σκηνικό εν όψει εκλογικής αναμέτρησης, της οποίας ένα καθαρό αποτέλεσμα θα κρίνει λίγο έως πολύ και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Μιας βαθμίδας που αποτελεί και το διακύβευμα των μακροπρόθεσμων αγοραστών, άρα και της συμπεριφοράς τους το επόμενο δίμηνο.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά 2,52%, ενώ θετικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Jumbo, Coca Cola, Σαράντης, Πειραιώς και Alpha Bank. Από την άλλη, η Quest υποχώρησε κατά 2,72%, με τις Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Λάμδα, Autohellas, Aegean, ΟΛΠ και Εθνική, να κλείνουν σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece