Διαθέσεις να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα δείχνει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την πρώτη, εκ των δύο, πασχαλινή ανάπαυλα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,24% στις 1.072,33 μονάδες, με τον τζίρο να περιορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νευρικότητα και χαμηλές συναλλαγές

Χαμηλού ενδιαφέροντος αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, καθώς έπεται 4ήμερο, με τη (Μεγάλη) Παρασκευή (Καθολικών) και τη Δευτέρα (του Πάσχα Καθολικών) να είναι αργίες. Και αυτό αποτυπώνεται στο χαμηλό όγκο, ακόμη και του 1 εκατ. τεμαχίων, που έχει διακινηθεί μέχρι τώρα στην αγορά. Πλην μάλιστα επιλεγμένων τίτλων, ουσιαστικών των τραπεζών, οι κινήσεις στις περισσότερες μετοχές δεν ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες τεμάχια.

Στασιμότητα και στις ευρωαγορές

Άλλωστε, στασιμότητα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους εναπομείναντες traders να περιορίζονται σε επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους που έχουν δώσει κάποια νέα που να υπαγορεύουν αναπροσαρμογές θέσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ο Απρίλιος δεν έχει αρχίσει άσχημα, με αρκετές κινήσεις ήδη να έχουν θετικές αποδόσεις, μετά από τον δύσκολο Μάρτιο. Η «ώρα της κρίσης» προφανώς και θα έρθει μετά τις αργίες του Πάσχα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Τιτάν, Μυτιληναίος, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Autohellas και Εθνική βρίσκονται σε θετικά εδάφη, ενώ οι Πειραιώς, Jumbo, ΟΠΑΠ, Eurobank, Aegean, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ σε αρνητικά. Οι απώλειες είναι μεγαλύτερες σε Quest και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών