Διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Καπνοβιομηχανίας υπέγραψαν ο ΣΕΒ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδος. Η σύμβαση, που καλύπτει τα έτη 2023 και 2024, καλύπτει τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Υπογράφτηκε η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Αυξήσεις 4% έως 6,76%

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒ, στα κύρια σημεία της σύμβασης προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αύξηση από 4% έως 6,76% στις επιμέρους κατηγορίες εργαζομένων, από 1η Ιανουαρίου 2023 και καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, ενώ βελτιώνονται τα χρονικά πλαίσια εξέλιξης εντός συγκεκριμένων κατηγοριών των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των καπνοβιομηχανιών όλης της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης υπογράμμισε ότι «ο ΣΕΒ ανταποκρινόμενος στο θεσμικό του ρόλο, υπέγραψε τη συλλογική σύμβαση της καπνοβιομηχανίας η οποία καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων μελών του. Κύριος γνώμονας των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε κάθε παραγωγικό κλάδο της οικονομίας οφείλει να είναι η σύζευξη των αναγκών και των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων κάθε κλάδου με τις ανάγκες και τις προοπτικές των εργαζομένων καθώς και η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης».

Η καπνοβιομηχανία

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒ, ο κλάδος της παραγωγής προϊόντων καπνού έχει διαχρονικά σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Απασχολούνται σε αυτόν περίπου 2.400 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του κλάδου τη διετία 2020-2022 παρουσίασε αύξηση 9,8%.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της σύμβασης:

https://www.sev.org.gr/wp-content/uploads/2023/04/SSE_Kapnoviomixanias_2023_2024_final.pdf

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων