Η ανθρωπότητα ξεγελάστηκε εντελώς όταν πίστεψε ότι μια φυσική καταστροφή έλαβε χώρα πριν από δύο δεκαετίες.

Οι φωτογραφίες του πλασματικού σεισμού που αναφέρθηκε ότι έπληξε το Όρεγκον στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχουν έκτοτε επιβεβαιωθεί ως ψεύτικες.

ChatGPT: Στα σκαριά η πρώτη μήνυση εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης

Οι παραποιημένες εικόνες είναι απλώς το αποτέλεσμα της τεχνητής νοημοσύνης και δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτές.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο reddit, στις 23 Μαρίου, και συγκεκριμένα στην υποκατηγορία «Midjourney», όπου δημοσιεύονται εικόνες που δημιουργούνται από αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Η σειρά των είκοσι διαφορετικών λήψεων είχε τίτλο: «Ο μεγάλος σεισμός 9,1 ρίχτερ και το τσουνάμι της Cascadia του 2001 – Ακτή Ειρηνικού των ΗΠΑ/Καναδά»

Οι φωτογραφίες περιλάμβαναν σκηνές με συντρίμμια, γέφυρες που κατέρρευσαν, ανήσυχες οικογένειες, δημοσιογράφους ειδήσεων, ακόμη και τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους εν μέσω της καταστροφής.

Photo: Reddit/r/arctic_chilean

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παραφροσύνης»

Απόλυτα ρεαλιστικές – σε pixels, υψηλή ανάλυση και όλα τα σχετικά – πολλοί σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι οι φωτογραφίες ήταν εντελώς ψεύτικες.

Από τότε δεκάδες άνθρωποι έχουν σπεύσει στο τμήμα σχολίων της ανάρτησης για να μοιραστούν τις αντιδράσεις τους για την απάτη της τεχνητής νοημοσύνης.

Κάποιοι βρήκαν την όλη κατάσταση εντελώς τρομακτική.

«Ήμουν ο μόνος που σκεφτόταν «Πώς γίνεται να μη θυμάμαι ότι συνέβη αυτό;» μέχρι που είδα ότι είναι μέσα στο subreddit;» παραδέχτηκε ένα άτομο.

Ένας άλλος απάντησε: «Κι εγώ το ίδιο, φίλε. Νόμιζα ότι ζούσα σε σπηλιά που δεν είχα ακούσει ποτέ γι’ αυτό».

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παραφροσύνης» υποστήριξε ένας τρίτος.

Άλλοι, ωστόσο, βρήκαν την ευκαιρία να επισημάνουν τα προβλήματα με την «παραπληροφόρηση».

Ένας χρήστης του Reddit σχολίασε: «Οι άνθρωποι το 2025 θα δυσκολευτούν πολύ με την παραπληροφόρηση. Οι άνθρωποι το 2100 δεν θα ξέρουν ποια μέρη της ιστορίας ήταν αλήθεια και πια ψέμα».

Photo: Reddit/r/arctic_chilean

Που θα οδηγήσει αυτό;

Κάποιος άλλος επεσήμανε: «Αν οι άνθρωποι σήμερα παραπλανώνται ήδη εύκολα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν περιέχουν παρά μόνο κείμενο φανταστείτε τι θα συμβαίνει με τις εικόνες και τα βίντεο τέλειας ποιότητας; Πιστεύετε ότι θα ελέγχουν την πηγή;».

Ήδη δεν ξέρουμε ποια μέρη της ιστορίας είναι αληθινά. Νομίζω ότι τώρα θα έχουμε πραγματική δυσκολία να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση» επανέλαβε ένας ακόμα.

Το θέμα έχει ήδη φύγει από τα pixel του Reddit και τώρα κάνει το γύρο του Twitter.

Ένας χρήστης του Twitter, η Justine Moore, έγραψε ότι «κάτι άγριο» κάνει αυτή τη στιγμή το γύρο της πλατφόρμας.

«Οι άνθρωποι διηγούνται ιστορίες και μοιράζονται φωτογραφίες ιστορικών γεγονότων» συνέχισε το tweet.

Τέτοια γεγονότα περιλαμβάνουν τη «Μεγάλη Cascadia» – έναν σεισμό που υποτίθεται ότι «κατέστρεψε» το Όρεγκον το 2001.

Όμως, εξήγησε στους ακολούθους της, τα στοιχεία δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς το γεγονός δεκαετιών δεν συνέβη ποτέ στην πραγματικότητα.

Κάποιοι δεν ξεγελάστηκαν τόσο εύκολα από τις εικόνες που κατασκεύασε η τεχνητή νοημοσύνη, με έναν χρήστη του Twitter να δηλώνει: «Είναι αρκετά προφανές, αφού κανείς από αυτούς δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με πραγματικούς ανθρώπους».

Στη συνέχεια, η Justine απάντησε: «Δεν μοιάζουν με αληθινούς ανθρώπους; Αλήθεια; Με εξαίρεση το χέρι του παιδιού που έχει 7 δάχτυλα, όλοι οι άλλοι μου φαίνονται αρκετά αληθινοί».

*Με στοιχεία από unilad.com

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
IBM: Ενίσχυση των επιχειρηματικών επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ενίσχυση των επιχειρηματικών επενδύσεων στην AI - Τι δείχνει έρευνα της IBM

Έρευνα της IBM δείχνει ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων αναγνωρίζουν τα οφέλη των επενδύσεων στην πληροφορική για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, με το 88% να σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Δανία ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνες λύσεις AI στην Ευρώπη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Δανία ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνες λύσεις AI στην Ευρώπη

Επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί της Δανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταγράψουν τις κατευθυντήριες γραμμές που θα επιταχύνουν την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»