
H Liberty Media κάνει πράξη αυτό που είχε ανακοινώσει. Οτι θέλει να αλλάξει τα πάντα στη Formula 1. Η εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων που εισήλθε στον κόσμο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, αγοράζοντας τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Formula 1 για 100, παρακαλώ, χρόνια, δείχνει έτοιμη να τα αλλάξει όλα!
Από το προφίλ των αγώνων, την είσοδο νέων χωρών για τη φιλοξενία αγώνων – περισσότερα γκραν πρι σε «ύφος» Μόντε Κάρλο! – έως και την αύξηση των ομάδων στη σειρά εκκίνησης. Η εταιρεία μεταλλάσσει τα πάντα, άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στην ψηφιακή εποχή και εκτόξευσε και τα έσοδά της, παρά την περίοδο της πανδημίας.
Formula 1: Δεν θα γίνει ποτέ ηλεκτρική
Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο ο θεσμός πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Στο ταμείο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% από 2,136 δισ. δολάρια σε 2,573 δισ. δολάρια, ενώ οι 10 ομάδες μοιράστηκαν μεταξύ τους έσοδα ύψους 1,087 δισ. ευρώ το 2022.
Το θέαμα είναι αυτό που θα προσέξει σαν κόρη οφθαλμού τόσο την τηλεθέαση όσο και τις πωλήσεις σε εισιτήρια. Το 2021, οι τηλεθεατές παγκοσμίως έφτασαν στο αστρονομικό νούμερο του 1,55 δισεκατομμυρίου, ενώ φέτος ίσως να αγγίξει και τα 2 δισεκατομμύρια.
Μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση γυναικών ως μια ανεκμετάλλευτη δεξαμενή οπαδών. Για τη Liberty Media η προσέγγιση νέων οπαδών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών είναι ένας νέος στόχος. Ηδη το 40% των οπαδών της F1 είναι πλέον γυναίκες, 8% περισσότερες σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια.
Σε τάξη και οι πανηγυρισμοί
Και επειδή το θέαμα εξαρτάται από κάθε στιγμή μέσα στην πίστα η Liberty Media ίσως να μη δει με καλό μάτι την απόφαση της FIA που θέλει να βάλει στοπ στους μηχανικούς να κρεμιούνται πανηγυρίζοντας από τα κάγκελα των πιτ στοπ στο τέλος κάθε αγώνα και όταν πέφτει η καρό σημαία.
Η καθιερωμένη εικόνα με το πάντοκ όλης της ομάδας να σκαρφαλώνει, μάλλον μπαίνει στο κουτί της τετράτροχης ιστορίας της F1. H Formula 1 βάζει τέλος στην εμβληματική εικόνα με τον κανονισμό να αναφέρει ότι οι μηχανικοί θα μπορούν να σταθούν στα κάγκελα, αλλά δεν θα μπορούν να κρέμονται.
H FIA μοιάζει να ξεψειρίζει κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και τους γρύλους. Μετά την ποινή του Αλόνσο για το γεγονός ότι ο γρύλος ακούμπησε το μονοθέσιό του τη στιγμή που έκτιε την τιμωρία του εξέδωσε νέο κανονισμό που αναφέρει ρητά ότι όταν ένα μονοθέσιο είναι σταματημένο στο pit lane ως αποτέλεσμα έκτισης μιας ποινής δεν επιτρέπεται να γίνουν εργασίες μέχρι το μονοθέσιο να εκτίσει την ποινή του.
Πηγή: in.gr


Latest News

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προκρίθηκε κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, όμως πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει προ των πυλών του Champions League – Πόσα χρήματα εξασφάλισαν οι ερυθρόλευκοι από την ευρωπαϊκή τους πορεία…

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Εμμανουήλ Καραλής
Ο «Μανόλο» συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Ολλανδία

100 χρόνια Ολυμπιακός- Ο χρυσός αιώνας του «Θρύλου»
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα επικό τριήμερο εκδηλώσεων

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Έκθεση UEFA: Τα υψηλότερα μισθολόγια, οι πλουσιότερες ομάδες και τα κέρδη από το Champions League
Στην έκθεση της UEFA για τα μισθολόγια αποκαλύπτεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η τεράστια διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών συλλόγων

Συνεργασία adidas – ΠΑΕ Ολυμπιακός: Συλλεκτική επετειακή εμφάνιση για τα 100 χρόνια της ομάδας
Εμπνευσμένη από την πορεία της ομάδας και τις χαρακτηριστικές ερυθρόλευκες εντός έδρας εμφανίσεις της

Financial Fair Play: Το ελάχιστο μπάτζετ και το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε παίκτη
Η Euroleague παρουσίασε τους νέους κανονισμούς για το Financial Fair Play, που θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από τη σεζόν 2025-26.

ΔΕΗ: Επίσημος χορηγός της Euroleague μέχρι το 2027
ΔΕΗ και Euroleague Basketball ανακοινώνουν πολυετή συνεργασία

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Σέιμπεν Λι – Τι χρήματα θα πάρει για τα επόμενα 2,5 χρόνια
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα τον Σέιμπεν Λι που θα καλύψει το κενό του Τόμας Γουόκαπ – Ποια είναι τα χρήματα που θα πάρει ο Αμερικανός γκαρντ στο λιμάνι.

Ζημιές 70 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Λίβερπουλ
Παρά την αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 25 εκατομμύρια – Υψηλό το κόστος του ρόστερ της Λίβερπουλ, ρεκόρ επιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.