
Το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για διακοπές ή για ολιγοήμερη διαμονή για δουλειά είναι ένα πράγμα, αλλά το να ξεκινήσεις μια νέα ζωή στο εξωτερικό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Oxford Economics: Ποιες χώρες κινδυνεύουν από μία νέα κρίση χρέους
Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που αυτήν τη διαδικασία, τη μετεγκατάστασης, φαίνεται πως την κάνουν ευκολότερη από ό, τι άλλες.
Σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε το 2022 η Internations σε σχεδόν 12.000 ομογενείς σε όλον τον κόσμο, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σιγκαπούρη είναι τα τρία κορυφαία μέρη όπου είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί κανείς.
Η Internations, η ομάδα της κοινότητας των μεταναστών με 4,5 εκατομμύρια μέλη σε 420 πόλεις σε όλο τον κόσμο, κατέταξε τοποθεσίες με βάση το δείκτη Expat Essentials Index, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που εγκαθίστανται σε άλλη χώρα, σε σχέση με συγκεκριμένες παραμέτρους όπως την ψηφιακή τους ζωή (όπως η πρόσβαση σε διοικητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο), τη στέγαση (προσιτή τιμή και ευκολία εύρεσης στέγης για τους εκπατρισμένους ειδικότερα), διοικητικά θέματα (όπως η ευκολία ανοίγματος τοπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λήψη βίζας) και τη γλώσσα (όπως η δυνατότητα να μετακινηθείτε χωρίς να χρειάζεται να μάθετε μια νέα γλώσσα ή η ευκολία εκμάθησης την τοπική γλώσσα), σύμφωνα με το CNBC.
Στην κορυφή το Μπαχρέιν
Το Μπαχρέιν κατετάγη στο Νο. 1 μεταξύ 52 τοποθεσιών.
Οι νεοεγκατεστημένοι εκεί λένε ότι είναι εύκολο να αποκτήσει κανείς βίζα, να βρει στέγη, να έχει πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο και να μετακινηθεί χωρίς να μιλάει την τοπική γλώσσα.
Το Top 10
Τα 10 κορυφαία μέρη όπου οι μετανάστες λένε ότι είναι εύκολο να εγκατασταθεί κάποιος είναι:
Μπαχρέιν
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σιγκαπούρη
Εσθονία
Ομάν
Ινδονησία
Σαουδική Αραβία
Κατάρ
Κενύα
Καναδάς
Συνολικά, η Internations λέει ότι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί -Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σιγκαπούρη- προσφέρουν εύκολη επικοινωνία χωρίς μεγάλα γλωσσικά εμπόδια και επίσης θέτουν ελάχιστα γραφειοκρατικά ζητήματα.
Ένας εκπρόσωπος της Internations ανέφερε στο CNBC πως και οι τρεις τοποθεσίες είναι ευρέως γνωστές ως δημοφιλείς προορισμοί εκπατρισμένων και πως εξαιτίας αυτού μπορεί να έχουν προσαρμοστεί για να διευκολύνουν τις νέες αφίξεις από το εξωτερικό. Σημειώνει επίσης ότι τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως σε αυτά τα μέρη, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τους αλλοδαπούς να αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικές και διοικητικές υποχρεώσεις όταν μετακινούνται.
Οι περισσότεροι εκπατρισμένοι που μετακομίζουν στο Μπαχρέιν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σιγκαπούρη προέρχονται από την Ινδία, αναφέρει η Internations, και μετακομίζουν για λόγους που σχετίζονται με την εργασία. Αυτοί οι εκπατρισμένοι είναι πιο πιθανό να εργάζονται στον χρηματοοικονομικό τομέα ή στον τραπεζικό τομέα.
Ο Καναδάς
Η κορυφαία χώρα της Βόρειας Αμερικής, ο Καναδάς, ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα. Οι νέοι κάτοικοι εκεί λένε ότι είναι εύκολο να συνεννοηθεί κανείς με τις τοπικές αρχές, να ανοίξει νέο τραπεζικό λογαριασμό και να έχει πρόσβαση σε μια ισχυρή ψηφιακή υποδομή. Ωστόσο, οι ομογενείς λένε ότι είναι σχετικά δύσκολο να βρεις οικονομικά προσιτή στέγη.
Οι πιο δύσκολες χώρες
Εν τω μεταξύ, οι τρεις τελευταίες χώρες όπου οι ομογενείς δυσκολεύονται να εγκατασταθούν περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα λόγω των δύσκολων γλωσσικών φραγμών και της δύσκολης ψηφιακής υποδομής, σύμφωνα με την η Internations.


Latest News

Βαριά «καμπάνα» σε εταιρεία της Deutsche Bank για greenwashing
Βαρύ το πρόστιμο για την asset manager της Deutsche Bank μετά από μακροχρόνιες έρευνες από τις αρχές των ΗΠΑ και της Γερμανίας

Η Nintendo ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Switch 2
Ανακοίνωσε ότι το Mario Kart World θα είναι στην αρχική λίστα παιχνιδιών για το Nintendo Switch 2 - Οι νέες δυνατότητες της κονσόλας

Πολιτική αστάθεια και μείωση αποθεμάτων πλήττουν την Τουρκία - Τι είδε η Fitch
Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου οδήγησε σε αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές - Η Τουρκία και η πιστοληπτική της ικανότητα

Η άδεια ενός καζίνο στη Ν. Υόρκη και το... τζάκποτ 115 εκατ. δολαρίων του Τραμπ
Ο Τραμπ θα κερδίσει πολλά εάν κρατικοί αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη χορηγήσουν άδεια τυχερών παιχνιδιών σε συγκεκριμένη εταιρεία

Θα «κάψει» τη Μελόνι το «πολιτικό» φλερτ με τον Τραμπ;
Η Τζόρτζια Μελόνι πόνταρε στη συμμαχία της με τον Τραμπ πιστεύοντας πως έτσι θα εξασφαλίσει πιο ισχυρή θέση στην Ευρώπη

Σοκ στην επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας - Σύλληψη μεγιστάνα για υπεξαίρεση 30 δισ. ρουβλίων
Ο Βαντίμ Μόσκοβιτς είναι δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της κορυφαίας γεωργικής εταιρείας στη Ρωσία, Rusagro

Δασμοί Τραμπ στις εισαγωγές από το Βιετνάμ: Θα απειληθεί η Nike;
Οι δασμοί Τραμπ θα επηρεάσουν τις εισαγωγές από το Βιετνάμ, που είναι τόπος παραγωγής πολλών αθλητικών brands, μεταξύ των οποίων και η Nike

Τραμπ: Ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για την διευκόλυνση εξαγωγών όπλων
Το διάταγμα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, αυξήσει τα ποσά που χρειάζονται έγκριση από το Κογκρέσο

Ώρα μηδέν για το TikTok – Ο Λευκός Οίκος εξετάζει συμφωνία για το μέλλον της πλατφόρμας
Ο Τραμπ θα έχει την Τετάρτη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο για την πώληση του TikTok ενόψει της προθεσμίας στις 5 Απριλίου.

Τι αλλάζει από σήμερα για τους Ευρωπαίους τουρίστες στη Βρετανία - Ποια τα βήματα για να ταξιδέψει κάποιος
Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας για τους Ευρωπαίους που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα