
Το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για διακοπές ή για ολιγοήμερη διαμονή για δουλειά είναι ένα πράγμα, αλλά το να ξεκινήσεις μια νέα ζωή στο εξωτερικό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Oxford Economics: Ποιες χώρες κινδυνεύουν από μία νέα κρίση χρέους
Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που αυτήν τη διαδικασία, τη μετεγκατάστασης, φαίνεται πως την κάνουν ευκολότερη από ό, τι άλλες.
Σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε το 2022 η Internations σε σχεδόν 12.000 ομογενείς σε όλον τον κόσμο, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σιγκαπούρη είναι τα τρία κορυφαία μέρη όπου είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί κανείς.
Η Internations, η ομάδα της κοινότητας των μεταναστών με 4,5 εκατομμύρια μέλη σε 420 πόλεις σε όλο τον κόσμο, κατέταξε τοποθεσίες με βάση το δείκτη Expat Essentials Index, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που εγκαθίστανται σε άλλη χώρα, σε σχέση με συγκεκριμένες παραμέτρους όπως την ψηφιακή τους ζωή (όπως η πρόσβαση σε διοικητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο), τη στέγαση (προσιτή τιμή και ευκολία εύρεσης στέγης για τους εκπατρισμένους ειδικότερα), διοικητικά θέματα (όπως η ευκολία ανοίγματος τοπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λήψη βίζας) και τη γλώσσα (όπως η δυνατότητα να μετακινηθείτε χωρίς να χρειάζεται να μάθετε μια νέα γλώσσα ή η ευκολία εκμάθησης την τοπική γλώσσα), σύμφωνα με το CNBC.
Στην κορυφή το Μπαχρέιν
Το Μπαχρέιν κατετάγη στο Νο. 1 μεταξύ 52 τοποθεσιών.
Οι νεοεγκατεστημένοι εκεί λένε ότι είναι εύκολο να αποκτήσει κανείς βίζα, να βρει στέγη, να έχει πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο και να μετακινηθεί χωρίς να μιλάει την τοπική γλώσσα.
Το Top 10
Τα 10 κορυφαία μέρη όπου οι μετανάστες λένε ότι είναι εύκολο να εγκατασταθεί κάποιος είναι:
Μπαχρέιν
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σιγκαπούρη
Εσθονία
Ομάν
Ινδονησία
Σαουδική Αραβία
Κατάρ
Κενύα
Καναδάς
Συνολικά, η Internations λέει ότι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί -Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σιγκαπούρη- προσφέρουν εύκολη επικοινωνία χωρίς μεγάλα γλωσσικά εμπόδια και επίσης θέτουν ελάχιστα γραφειοκρατικά ζητήματα.
Ένας εκπρόσωπος της Internations ανέφερε στο CNBC πως και οι τρεις τοποθεσίες είναι ευρέως γνωστές ως δημοφιλείς προορισμοί εκπατρισμένων και πως εξαιτίας αυτού μπορεί να έχουν προσαρμοστεί για να διευκολύνουν τις νέες αφίξεις από το εξωτερικό. Σημειώνει επίσης ότι τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως σε αυτά τα μέρη, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τους αλλοδαπούς να αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικές και διοικητικές υποχρεώσεις όταν μετακινούνται.
Οι περισσότεροι εκπατρισμένοι που μετακομίζουν στο Μπαχρέιν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σιγκαπούρη προέρχονται από την Ινδία, αναφέρει η Internations, και μετακομίζουν για λόγους που σχετίζονται με την εργασία. Αυτοί οι εκπατρισμένοι είναι πιο πιθανό να εργάζονται στον χρηματοοικονομικό τομέα ή στον τραπεζικό τομέα.
Ο Καναδάς
Η κορυφαία χώρα της Βόρειας Αμερικής, ο Καναδάς, ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα. Οι νέοι κάτοικοι εκεί λένε ότι είναι εύκολο να συνεννοηθεί κανείς με τις τοπικές αρχές, να ανοίξει νέο τραπεζικό λογαριασμό και να έχει πρόσβαση σε μια ισχυρή ψηφιακή υποδομή. Ωστόσο, οι ομογενείς λένε ότι είναι σχετικά δύσκολο να βρεις οικονομικά προσιτή στέγη.
Οι πιο δύσκολες χώρες
Εν τω μεταξύ, οι τρεις τελευταίες χώρες όπου οι ομογενείς δυσκολεύονται να εγκατασταθούν περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα λόγω των δύσκολων γλωσσικών φραγμών και της δύσκολης ψηφιακής υποδομής, σύμφωνα με την η Internations.


Latest News

Η Κίνα βοηθά την Danone να αυξήσει τις πωλήσεις της
Η Danone SA παρουσίασε καλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο, υποβοηθούμενη από τη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα με έμφαση στην υγεία

Παραιτήθηκε κορυφαίο στέλεχος της εκπομπής «60 Minutes» - Ο ρόλος Τραμπ
Ο Μπιλ Όουενς αποχωρεί από την εκπομπή του CBS News που ήταν κύριος στόχος του Προέδρου Τραμπ

Πιέσεις στην Ινδία να ανοίξει την αγορά της σε Walmart και Amazon
Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας αναμένεται να επικεντρωθούν στην παροχή ίσων όρων ανταγωνισμού στους αμερικανικούς κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου με τους τοπικούς αντιπάλους

Τι δείχνουν τα αποτέλεσματα τριμήνου της Tesla
Σε τι βαθμό και σε ποιους τομείς έπληξε την κερδοφορία της Tesla η πολιτική ενασχόληση του Μασκ

Επίθεση Βιλερουά σε Τραμπ για τους δασμούς - Οδηγεί ολόκληρο τον κόσμο σε ένα «χαμένο» παιχνίδι
Τα σχόλια του Βιλερουά είναι από τα πιο σκληρά μέχρι στιγμής από την πλευρά της Ευρώπης

«Θα είμαι καλός με την Κίνα» - Τι σηματοδοτεί η στροφή Τραμπ
«Ο Τραμπ πανικοβάλλεται λόγω της κατακόρυφης πτώσης των αγορών και των πολύ υψηλών αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων»

Επιστρέφει στις επιχειρήσεις του ο Μασκ - Μειώνει την παρουσία του στο DOGE
Ο Ίλον Μασκ τόνισε ότι θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην Tesla, η οποία έχει πληγεί από τις πολιτικές του επιλογές

Τα μαζεύει ο Τραμπ: «Δεν έχω πρόθεση να απολύσω τον Πάουελ»
Η νέα δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ εκτόνωσε τις ανησυχίες στην αγορές και ενίσχυσε το δολάριο

Το ρωσικό πετρέλαιο ρίχνει το μερίδιο του ΟΠΕΚ στις εισαγωγές της Ινδίας σε ιστορικό χαμηλό
Οι φτηνές ρωσικές εξαγωγές προς Ινδία αυξάνονται ενώ οι εξαγωγές από τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ βυθίζονται

«Για όλα φταίει ο Πάουελ» - Οι συντονισμένες κινήσεις Τραμπ
Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας κινδυνεύει καθώς ο πρόεδρος επιτίθεται στη Fed για μείωση των επιτοκίων